Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:525297
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Akciju sabiedrība "Multibanka" ir vecākā Latvijas komercbanka, kas nodarbojas ar norēķiniem ārzemju valūtās. A/s "Multibanka" priekštece - PSRS Ārējo Ekonomisko Sakaru bankas Latvijas filiāle tika nodibināta 1988. gadā, bet 1991. gadā to nacionalizēja. Bijusī PSRS bankas filiāle kļuva par Latvijas Bankas Ārzemju operāciju nodaļu, kas ilgu laiku bija ārzemju valūtu norēķina centrs visām Latvijas Bankas filiālēm, nodaļām, kā arī jaunizveidotajām Latvijas komercbankām. Trīs gadus vēlāk Ārzemju operāciju nodaļu privatizēja, kā rezultātā 1994. gada aprīlī tika nodibināta a/s "Multibanka".
1995. gadā notika a/s "Multibanka" apvienošanās ar a/s LNT Skonto Banka, tā palielinot bankas aktīvus un iesaistot naudas līdzekļus jaunu jomu attīstībai. 1995. gadā Banka kļuva par S.W.I.F.T. locekli, informatīvo sistēmu Reuters lietotāju, nodrošinot tehnisko bāzi valūtas un naudas tirgus darījumiem.
1996. gada novembrī Banka tika uzņemta par dalībnieci vadošajā Eiropas maksājumu sistēmā EUROPAY INTERNATIONAL, kas Bankai 1997.gadā ļāva uzsākt maksājumu karšu izlaidi un apkalpošanu. 2000. gada septembrī Banka sāka piedāvāt EUROPAY INTERNATIONAL jauno maksājumu karti norēķiniem internētā Eurocard/MasterCard Virtual Card. 2001.gadā Banka sāka piedāvāt jaunu maksājuma karti Cirrus. Karte ir ērta lietošanā, jo to var izmantot persona, kurai ir zināms PIN-kods.
Banka ir Rīgas Fondu biržas, Centrālā depozitārija un Latvijas Komercbanku asociācijas locekle.
1997. gadā darbību uzsāka a/s "Multibanka" pārstāvniecības Krievijā un Ukrainā, kā arī pirmā filiāle Vecpilsēta. Banka 1998.gadā atvēra norēķinu grupu Ventspilī, pilnībā pabeidza filiāles Vecpilsēta aprīkošanu, kā arī uzstādīja pirmos bankomātus Vecrīgā un Ventspilī. Attīstot filiāļu un norēķinu grupu tīklu, 1999.gadā Banka atvēra norēķinu grupas Rīgā - Rumbulā un Pļavniekos Katlakalna ielā, 2000. gadā Salnas ielā un 2002. gadā Dzirnavu ielā. Šodien mūsu klienti var apkalpoties sešos klientu apkalpošanas centros Latvijā. 2001. gadā tika atvērta Bankas oficiālā pārstāvniecība Jekaterinburgā, nodrošinot bāzi virzībai šajā Krievijas perspektīvākajā rūpniecības reģionā. Kā arī 2002.gadā tika atvērta oficiālā pārstāvniecība Minskā (Baltkrievija), kas papildināja esošo pārstāvniecību tīklu ārzemēs.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация