Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:330711
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.04.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Saturs.    2
1.  Jēdziens “multimēdija”    3
2.  Grāmatu – books - standarti    4
  Baltā grāmata (White Book – Video CD)    4
  Dzeltenā grāmata (Yellow Book - CD-ROM un CD-ROM XA)    5
  Oranžā grāmata (Orange Book CD – R un CD - RW)    5
  Sarkanā grāmata (Red Book – CD - Audio)    6
  Zaļā grāmata (Green Book – CD - i)    6
  Zilā grāmata (Enchanced Music CD)    6
  Photo CD grāmata    7
  Multisesiju ierakstu grāmata    7
  Grafiskās video kartes    8
  Audio kartes    9
  Mikrofons    11
  Akustiskās sistēmas- skaļruņi    12
  ZIP, JAZZ, SuperDisk iekārtas (maināmie diski)    13
  CD ROM (RW)- kompaktdisku iekārtas    14
  DVD RAM (RW) iekārta    14
  MO- magnetooptisko disku iekārtas    16
  Videoacs    17
  Digitālās (ciparu) videokamera, fotoaparāts    17
  Datu/video projektors    17
  Printeri    17
  Skaneri    18
4.  Kas nepieciešams mutimēdija PC    18
  Izmantotā literatūra.    19
Фрагмент работы

Ap 1945. gadu Venivars Bušs (Vannevar Bush) pirmo reizi pieminēja memex – sistēmu informācijas organizēšanai tīklā. Pašlaik informācijas un kulturālās pieredzes resursu uzglabāšana arvien vairāk notiek digitālā formā. Bits versus atoms ir elektroniskās izdevējdarbības moto.
Multimēdijas ir tehnoloģiski jauna forma, bet vienlaikus tā dziļi sakņojas komunikācijas agrīnajās tradīcijās. Savā veidā tā ir komunikācijas hibrīdtehnika, kas ir "aizņēmusies" izteiksmes līdzekļus no visām zināmajām komunikācijas formām. Tradicionālā drukātās kultūras (teksta) iezīme ir linearitāte un sekvence. Elektroniskās informācijas pamatiezīme ir nelineārisms. Pēdējos 2000 gados cilvēce ir pakārtojusi uztveri atbilstoši rakstītajam vārdam. Rakstība savukārt gājusi ceļu no rokraksta lappusēm uz iespiedmašīnu radīšanu, no galda izdevniecības (desktop publishing) uz datu tīklu. Multimēdija kombinē šīs izpausmes – elektronisks dokuments var ietvert sevī skaņas, attēlus, animāciju, video, tekstu un hipertekstu; tas ietver sevī strukturētu informāciju telpiskā daudzslāņainā formā. Tīmeklis tam papildus var nodrošināt laikā tiešu un nepastarpinātu kontaktu starp daudziem lietotājiem-lasītājiem. Elektronisko darbu interaktīvā daba viegli nodrošina to plašu lietojumu izklaidē un izglītībā, radot tam pat jaunu nosaukumu edutainment.
Multimēdiju mēdz uzskatīt par datoru ar iespēju apstrādāt dažādus informācijas pārraides veidus (teksts, attēls, multiplikācija, video, ciparu un MIDI [Musical Instrument Digital Interface - muzikālo instrumentu ciparu interfeiss, t.i., datu kodēšanas standarts skaņa).
Sabiedrība valda uzskats, ka multimēdija dators pirmām kārtām ir dators ar ļoti labām video un audio (attēla un skaņas) apstrādes iespējām - ļoti labs monitors, grafiskā karte, skaņas karte, akustiskā sistēma un mikrofons, kā arī jāņem dators, kuram pieslēgtas iepriekš minētās ierīces - datora pamatplates un procesora modelis, operatīvā atmiņa, cietais disks, kā arī ierīces, kas uzskatāmas par sava veida neatņemamu multimēdija komplektācijas sastāvdaļu- CD ROM, DVD, monitors, grafiskās video kartes, audio kartes (kā arī mikrofons un akustiskās sistēmas - skaļruņi), ZIP, JAZZ, SuperDisk iekārtas (maināmie diski), CD ROM (RW)- kompaktdisku iekārtas, DVD RAM (RW) iekārta, MO- magnetooptisko disku iekārtas, video acs, digitālās (ciparu) videokamera, fotoaparāts, datu/video projektors, printeri, skaneri.
Lai jebkuras no apskatītajām multimēdija ierīcēm datorā varētu darboties optimālā režīmā vēlamā tā pamatkomplektācija pagaidām ir vismaz: Pentium200/32/1,7…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация