Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:909023
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.09.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Par mūzikas izcelšanos ir izteiktas dažādas hipotēzes jeb zinātniskie paņēmieni. Viena no tām saistīta ar novērošanu un atdarināšanu. Ar atdarināšanu bija saistītas pirmatnējo tautu kultūrā izplatītās dejas. To izpildītāji imitēja dzīvnieku gaitu un izturēšanos, lāču un bifeļu smagnējās kustības vai tauriņu vieglo virpuļošanu. Otra mūzikas izcelšanās hipotēze saistīta ar pirmatnējo cilvēku nepieciešamību sazināties. Veicot kopīgu darbu - veļot baļķus, ceļot smagus priekšmetus -, vajadzēja saskaņot kustības. To varēja panākt ar skaņu signāliem. Šim nolūkam lietoja gan balsis, gan skaņu rīkus.
Austrālijas aborigēnu mirušo dziedājums, kuru pavadījušas sēru dejas kustības, pauž nopūtas, skumjas, vaidus. Turpretim Amerikas belakūlu cilts indiāņi pateicības dziesmā par izveseļošanos valda dzīvīgums un prieks.
Vistuvāk mākslai mūsdienu izpratnē sencilvēki nonāca tad, kad izpildīja maģiskos rituālus, dažādas darbības, kuru mērķis bija nodrošināt garu labvēlību visām ikdienas dzīves norisēm. Tajos piedaloties viņi iztēlojās dažādas situācijas un iejutās dažādās lomās.
Deju un mūziku uzskatīja par rituālu neatņemamas sastāvdaļas, jo ticēja, ka cilvēka balsīs un skaņu rīkos ir ieslēpti maģiski spēki, kuri ļauj cilvēkā ietekmēt neredzamos, visu varenos garus. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация