Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:591240
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ir pierasts uzskatīt, ka katrai lietai un parādībai ir sava pozitīvā un sava negatīvā puse, tomēr grūti saskatīt pozitīvo tai sociālo parādību kompleksā, ko dēvē par nabadzību un trūkumu. Visas sabiedrības mērogā tā ir viena no grūtāk atrisināmajām sociālajām problēmām, individuālā līmenī tā ir milzīgs indivīda dzīvi un pašcieņu graujošs spēks.

Latvija ir viena no tām valstīm, kas pieredzēja radikālas pārmaiņas kopš neatkarības atgūšanas 1991.gadā. Pēdējos gados ir nostiprinājušās uzsāktās ekonomiskās un politiskās reformas, tomēr ir lietas, kas norāda, ka ekonomikas augšupeja visu Latvijas iedzīvotāju grupu labklājību neietekmēja vienādi.

Nabadzība kā parādību komplekss ir konstatējama visās sabiedrībās, pat attīstītajās valstīs. Tomēr nabadzība Latvijā un nabadzība ASV vai attīstītajās Rietumeiropas valstīs paredz gluži atšķirīgus dzīves līmeņus un vajadzību apmierināšanas iespējas. Tomēr arī attīstītās valstis to uzskata par nopietnu problēmu un veltī lielus resursus, lai iespējami atrisinātu situāciju.
Domājams, ka pilnībā izskaust nabadzību vai trūkumu sabiedrībā nav iespējams, par cik tās cēloņu virknē ierindojama liela daļa psihisku faktoru, kuri mazākā mērā kā sociālie pakļaujas pārmaiņām.

Socioloģiskajā aspektā nepastāv nabadzības viennozīmīgs definējums. Socioloģiskajā literatūrā ir sastopami mēģinājumi sniegt vispārēju konceptuālu nabadzības aptvērumu, kas tomēr nav pārliecinoši. Pašreizējās socioloģijas attīstībā ir pieņemts nabadzību skatīt divās atšķirīgās dimensijās – tās absolūtajā un relatīvajā izpausmē.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация