Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:225772
 
Оценка:
Опубликованно: 28.11.2001.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Cilvēktiesību definējums un cilvēktiesību iedzīvināšanas mehānismi    4
2.  Cilvēktiesību aizsardzības komisijas un ombudsmeni    6
2.1.  Cilvēktiesību komisijas    6
2.2.  Ombudsmeni    7
3.  Cilvēktiesību aizsardzības institūciju darbības pamatprincipi    9
  Nobeigums    11
  Izmantotā literatūra    13
Фрагмент работы

Par savu izpētes objektu šajā darbā esmu izvēlējies nacionālo cilvēktiesību aizsardzības institūciju darbības pamatprincipus. Cik daudz cilvēku ir informēti par šādu institūciju esamību un to darbības sfērām? Tādu cilvēku nav īpaši daudz, bet tas neliecina par labu ne pašiem cilvēkiem, ne arī cilvēktiesību aizsardzības institūcijām. Efektīva cilvēktiesību aizsardzība ir katras valsts uzdevums, tā ir katras valsts atbildība. Valstij jārūpējas par tās iedzīvotāju cilvēktiesību un brīvību aizsardzību. Ja valsts līmenī cilvēktiesību ievērošana un aizsardzība ir tikai deklaratīvā līmenī (piem., kā bijušajā PSRS, kura bija pievienojusies daudziem nozīmīgiem starptautiskiem dokumentiem cilvēktiesību jomā), tad arī starptautiskie mehānismi var izrādīties bezspēcīgi.
Kad valsts ratificē kādu cilvēktiesību dokumentu, tā iekļauj to savā nacionālajā likumdošanā, tādējādi apņemoties ievērot attiecīgās saistības. Tādā veidā starptautiskie cilvēktiesību standarti un normas ir ieņēmušas savu vietu lielākajā daļā valstu likumdošanā. Taču bieži vien tas, ka pastāv likuma norma, kura aizsargā konkrēto tiesību, nav pietiekami daudz, lai nodrošinātu šīs tiesības īstenošanu. Tādēļ specifisku valstisku institūciju izveide ir īpaši nozīmīga cilvēktiesību aizsardzības īstenošanā.
Izvēlētā tēma ir aktuāla arī Latvijas situācijā, jo Latvijas Republika ir pievienojusies ļoti daudziem starptautiskajiem līgumiem un konvencijām cilvēktiesību jomā un atzinusi tajās ietvertās normas par sev saistošām. Bet tas nenozīmē, ka mūsu valsts ir cilvēktiesību "paradīze" zemes virsū. Par to liecina Latvijas ziņojums ANO par bērnu tiesību ievērošanu valstī, kurā ir norādīts uz daudziem trūkumiem bērna tiesību īstenošanā. Šis ziņojums pierāda, ka patiesais stāvoklis Latvijā ir gandrīz katastrofāls, ja iedziļināmies bērnu tiesību aizsardzības un šo tiesību ievērošanas jautājumos (LR tiesību normas šajā jomā gandrīz pilnībā atbilst ANO Bērna tiesību konvencijai!). …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация