Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:245158
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.09.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1.Kādas ir politiskās nācijas veidošanas galvenās atšķirības, kas veidoja franču un vācu nācijas modeli?
Nčija ir politiskā grupa, uz ko orientājas nacionālisms, kas ir viena no ideoloģijām, kas vieno sabiedrības lielgrupas. N ācijas var ats’’kirteis gan ar etniskām pazīmēm, gana rī ar valsti vai ar visu pazimmju kopumu.
Kā politisks mazveida fenomens nacionālisms ra’das līdz ar pilsonisāks sabeidrības izveidošanos Eiropā 18. un 19.gs. Rietumeiropā ir 2 nācijas ideāltipi, proti, valstiski orientētā nācijas( valstsnācijas), ko reprezentē franču nācija un etniski orientētēnācija ( kultūrnācija), ko reorezentē vācu nācija. Latvijas nācijas pašizpratne ir tuvāka kultūrnācijas modelim.
Franču nācija ir pilsoniskās revolūcijas pordukts. 1789.gada franču revolūcija atklāja dmeork’tisko pieeju valsts leitu kaŗtošanā, li’dzar to radās iespēja plašāku slāņu līdzdalībai politiskajos procesos.
Līdz ar 1789.gada 26.augustā Nacionālajaā Sapulcē pieņemto Cilvēka un poilso[n[ā tiesību deklarāciju, Francijā par centrālo jēdzineu kļuva civlēks, urš piedzimsts brīvs un lidztiesīgs un uram peimīt dabiskās tiesības un padara cilv’;ekupar primāru elementu salīdzinājumā ar sabiedrību. Sabiedrība kļuva identiska ar načiju, ko veido pilsoņu kopums. Par pilsonni tikauzskatīts pilntiesīgs na;cijas lloceklis, kas brīvprātīgi piedalās nācijas gribas veidošana sprocesā. Tātad, cilvektiesību universālais raksturs noteica, ka colvēki, kas dzīvo Francijas teritorijas robez’’as, veido franču nmāciju, kas ir valstiska forma. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация