Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:594205
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.06.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Nacionālismu var uzskatīt par vienu no ietekmīgākajām politiskajām ideoloģijām modernajā pasaulē, kuru plaši izmanto pat tālu viena no otras politiskajā spektrā atrodošās partijas, jo nacionālisms ir tā ideoloģija, ar kuras vērtību sistēmas palīdzību iespējams veikt plašu sociālo un politisko mobilizāciju, jo pastāv kopīgas vērtības neatkarīgi no dalījuma sabiedrībā, jo atšķirības starp dzimumiem, sociālajām šķirām, reliģiskajiem uzskatiem, provinciālajām interesēm un politiskajām partijām tiek pārvarētas un līdz ar to tiek pārvarēta arī pašas sabiedrības šķelšanās.
Lai labāk izprastu nacionālisma kā ideoloģijas ietekmi uz moderno pasauli, darbā vispirms tiks aplūkoti divi nacionālisma teorijā būtiski termini – “nācija” un “valsts”, kā arī dažādas valsts izcelšanās teorijas, kurām ir spēcīga ietekme uz nacionālismu kā ideoloģiju. Tad tiks aplūkota nacionālisma kā teorijas vēsturiskā attīstība un ietekme uz dažādiem pasaules notikumiem. Un tikai pašās darba beigās tiks sīkāk aprakstīta nacionālisma teorija un tā kā tiek uzskatīts, ka pastāv atšķirības starp nacionālisma izpausmēm dažādās pasaules valstīs un līdz ar to arī politikas veidošanas process, tiks aplūkoti arī nāciju tipi un Latvijas situācija, kā arī nacionālisma kā ideoloģijas attīstības perspektīvas mūsdienu pasaulē.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1138057
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация