Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:197245
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.02.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    1
0)  Naftas īpašības    2
1)  Kā noplūst nafta?    2
2)  Ietekme uz faunu    2
3)  Seku likvidēšana    3
4)  Noplūdušās naftas uzvedība ūdenī    3
5)  Ko var darīt?    3
Фрагмент работы

Jūru piesārņošana ar naftu nav ārkārtīga parādība. Negadījumi notiek katru dienu, daži piekrastes posmi nepārtraukti ir klāti ar naftu. Nafta nonāvē dzīvniekus un iznīcina milzumdaudz augu.
Jūra šķiet tik milzīga un bieži vien liekas, ka cilvēka darbība to nekādi nevar ietekmēt. Tomēr šis pieņēmums neatbilst patiesībai. Piesārņojot jūru ar naftu, tiek iznīcinātas veselas piekrastes, izraisīta jūras putnu koloniju izmiršana un nogalināta dzīvība ūdenī.
0) Naftas īpašības Nafta pārsvarā peld, jo tā ir vieglāka par ūdeni. Gaišajai jēlnaftai un tās pārstrādes produktiem ir līdzīgas īpašības: 30 - 40 % iztvaiko pirmajās 24 - 48 stundās; tās ir pašas indīgākās (toksiskākās) frakcijas, kuras arī visvieglāk šķīst un uzliesmo.
Jāatzīmē, ka benzīna garaiņi ir apmēram trīsreiz smagāki par gaisu, tāpēc ieplakās un zemu novietotos tankos ir paaugstināti gan saindēšanās, gan uzliesmošanas draudi.
Mazāk viskozi produkti tiecas izkliedēties ātrāk. Saskarē ar ādu, īpaši uz ilgāku laiku, tie var radīt apdegumiem līdzīgas reakcijas; no tiem vislabāk izsargāties, lietojot aizsargtērpu un saskares gadījumā tos nomazgājot vai noskalojot.

1) Kā noplūst nafta Jūras aizvien vairāk tiek piesārņotas ar naftu, un tas vietām kļūst par vietēja mēroga katastrofu. Vēl pat līdz XX gs. 50. gadiem kuģi- cisternas jeb tankkuģi bija nelieli – to avārija nevarēja īpaši apdraudēt jūras organismus. Naftas daudzums kāds iekļuva jūrā, nepārsniedza robežu. Lai vairs nevarētu to likvidēt dabiskā ceļā ar baktēriju palīdzību. Taču tika būvēti arvien lielāki tankkuģi, īpaši laikā, kad tika slēgts Suecas kanāls.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация