Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:372992
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.10.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Naftas īpašības
Nafta pārsvarā peld, jo tā ir vieglāka par ūdeni.Gaišajai jēlnaftai un tās pārstrādes produktiem ir līdzīgas īpašības: 30 - 40 % iztvaiko pirmajās 24 - 48 stundās; tās ir pašas indīgākās (toksiskākās) frakcijas, kuras arī visvieglāk šķīst un uzliesmo.
Jāatzīmē, ka benzīna garaiņi ir apmēram trīsreiz smagāki par gaisu, tāpēc ieplakās un zemu novietotos tankos ir paaugstināti gan saindēšanās, gan uzliesmošanas draudi.
Mazāk viskozi produkti tiecas izkliedēties ātrāk. Saskarē ar ādu, īpaši uz ilgāku laiku, tie var radīt apdegumiem līdzigas reakcijas; no tiem vislabāk izsargāties, lietojot aizsargtērpu un saskares gadījumā tos nomazgājot vai noskalojot.
Noplūdušās naftas uzvedība ūdenī
Ja nekas netiek darīts, nafta dabiskā ceļā ķīmiski sabrūk un fizikāli izkliedējas saules gaismas un viļņu iespaidā. 24 - 48 stundu laikā visvieglāko naftas veidu visindīgākās frakcijas iztvaiko, mazinot draudus savvaļas florai un faunai. Nafta pakāpeniski sabrūk sīkās pilītēs, kuras atvieglo bioloģisko noārdīšanos mikroorganismu darbības iespaidā. Pārpalikušās naftas daļiņas, kuras neiztvaiko, emulģē ūdenī un veido loti viskozu emulsiju, kurā 70% sastāda ūdens. Tā ir tā sauktā naftas putra, kuras apjoms ievērojami pārsniedz tīras naftas apjomu un kuru var mehāniski savākt ar naftas savākšanas iekārtām.
Noplūdušo naftu var apstrādāt ar disperģentiem, ja vien ir izdota atļauja lietot disperģentus un ja noplūdusT nafta vēl nav emulģējusi. Disperģenti ir ķīmisku deterģentu paveids, kurus izsmidzina pār naftas plankumu no lidmašīnām vai laivām. Ķimikālijas sašķeļ naftu sīksīkās lāsītēs, kas vertikāli izkliedējas ūdenī. Disperģentu lietošana paātrina tās pašas fizikālās un ķīmiskās sabrukšanas norises, kuras būtu notikušas dabiskā ceļā.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1154352
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация