Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:374982
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Narkomānija ir spēcīga izteikta pataloģiska tieksme, paradums lietot vienu vai vairākas narkotiskās vielas. Mazās devās šīs vielas rada maldīgu jautrību, eiforiju vai patīkamu mieru, lielās-reibumu, miegu, pat bezsamaņu.
Lai gan narkotiskās vielas cilvēcei ir pazīstamas jau izsenis, tomēr ilgu laiku tā nebija vērā ņemama problēma. Līdz sākās lielā industializācija, narkotikas galvenokārt lietoja reliģiskos rituālos vai kā atsāpinošu līdzekli karavīriem.Eiropas sabiedrība ar no Austumiem ievestajām narkotikām iepazinās 19.gadsimtā. Tās kļuva populāras ne tikai kā pretsāpju līdzekļi, bet arī kā jaunas „izklaides iespējas”.
Apmēram 200 miljoni cilvēku, jeb 5% pasaules iedzīvotāju vecumā no 15-64 gadiem vismaz vienu reizi ir lietojuši narkotikas pēdējo 12 mēnešu laikā. Raksturīgi, ka vīrieši narkotikas lieto biežāk nekā sievietes. Vīriešu vidū narkotiskās vielas pamēģinājušo skaits ir trīs reizes lielāks nekā sieviešu vidū- kādu no narkotiskām vielām ir pamēģinājuši 21% vīriešu, bet sieviešu vidū šis rādītājs nepārsniedz 7%. Narkotisko vielu lietošana vairāk ir izplatīta jaunāko iedzīvotāju vidū- vecuma grupā no 15 līdz 34 gadiem narkotiskās vielas pamēģinājuši 21.9% iedzīvotāju. Arī šajā grupā narkotikas vairāk lietojuši vīrieši- gandrīz katrs trešais vīrietis vecumā no 15 līdz 34 ir pamēģinājis kādu narkotisko vielu.Pēdējos gados narkotiku lietošana no izteikta vīriešu paraduma kļūst par abiem dzimumiem raksturīgu uzvedību.Narkotisko vielu lietošana daudz biežāk izplatīta teritorijās ar augstāku urbanizācijas līmeni. [ 3 ] Pēdējos gados narkotiskajām vielām ir raksturīgs vienmērīgs lietotāju skaita pieaugums (skat 1.attēlu), kas ir izskaidrojams ar narkotisko vielu vieglu pieejamību jauniešu vidū un diezgan strauju cenas samazināšanos pasaulē tieši pēdējos gados.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация