Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:733131
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Narkotisko vielu izejmateriāls galvenokārt ir dabā sastopamie augi. Jau tūkstošiem gadu atpakaļ augi un dzīvā daba ir bijusi seno iedzīvotāju dzīvības avots. Viņi bija spiesti izzināt šo pasauli un iemācīties to pielietot, lai izdzīvotu. Tā radās tautas medicīna. Pateicoties tai, daļa narkotisko vielu kļuva par ārstniecības neatņemamu sastāvdaļu.
Laikam ejot un mainoties dzīves stāvoklim, izmainās arī lietu vērtības, lietojums, uztvere. Kad kāda sabiedrības daļa aptvēra to, ka narkotikas var ”it kā” lietot ne tikai medicīnā un ir iespējas tās attiecīgi ķīmiskā veidā pārveidot, var teikt, ka visā pasaulē sākās narkotiku lietošana, kas izvērtās par sabiedrības veselības problēmu.
18. gadsimtā narkotikas kļuva par lielām nesaskaņām starp Lielbritāniju, kas aktīvi nodarbojās ar opija tirdzniecību, un Ķīnu, kas kļuva par galveno mērķauditoriju. Ķīnas valdības mēģinājumi apstādināt savas valsts iedzīvotāju atkarību no opija bija neveiksmīgi pat ar karu pret Lielbritāniju. Jo tā uzvarēja un ieguva tiesības uz Honkongas ostas izmantošanu. Turpinoties tirdzniecībai, uzsākās otrais karš, kura rezultātā Ķīna ieguva tiesības palielināt muitas nodokli, kas arī vēlāk samazināja opija lietošanu valstī.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация