Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:825993
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  IEVADS    3
2.  NAUDAS VĒSTURE    4
3.  MAZLIET PAR LATVIJU    8
4.  LATVIJAS BANKA    14
5.  LATVIJAS NAUDA    16
6.  SECINĀJUMI    20
Фрагмент работы

Naudai sabiedrības dzīvē aizvien ir bijusi un joprojām ir nozīmīga vieta. Nauda vienmēr tikusi dievināta un nicināta, alkatīgi krāta un vieglprātīgi izšķērdēta, likumīgi izgatavota un primitīvi atdarināta, kalpojusi gan cildeniem mērķiem, gan ļauniem nolūkiem, taču nauda cilvēkus nekad nav atstājusi vienaldzīgus.
Gan ekonomiskā, gan kultūrvēsturiskā, gan politiskā nozīmē nauda uzskatāmi atspoguļo visu civilizācijas gaitu. Nauda bieži vien satur unikālu informāciju par reiz dzīvojošu valdnieku, persinu likteņiem, seniem vēstures notikumiem, arhitektūras un kultūras pieminekļiem, dod skaidrojumu par senām leģendām vai liecina par politiskām pārmaiņām valstī. Nauda neapšaubāmi ir pasaules kultūras sastāvdaļa.
Naudas vēsture Latvijā ir ļoti interesanta un reizē arī sarežģīta, to noteikusi Latvijas ilgstošā saistība ar lielajiem tirdzniecības ceļiem – dzintara ceļš, ceļš no varjagiem līdz grieķiem, zīda ceļš. Īpatnas pēdas Latvijas monētniecībā ir atstājusi vācu, poļu, zviedru un krievu politiskā un ekonomiskā virskundzība.
Tradicionālākā naudaszīmju forma ir bijusi monēta, kas aizstāja dažādus maiņas līdzekļus – lopus, cirvjus, gliemežvākus, ādas, noteiktas formas metāla stienīšus, kuru svaru, raudzi un vērtību garantēja stienīšu kalējs. Taču stienīši izrādījās visai neērti, tādēļ tos sāka aizstāt ar apaļām monētām, uz kurām bija attēlotas dažādas zīmes vai priekšmeti. Metāla monētas līdz pat 18.gs. bija galvenais maksāšanas līdzeklis visā pasaulē, līdz sākās papīra naudas izplatība… …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация