Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:295643
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads   
1.  Naudas būtības un funkcijas dažādās naudas teorijās   
1.1.  Naudas būtība un funkcijas metālistiskajā naudas teorijā   
1.2.  Naudas būtība un funkcijas nominālistiskajā naudas teorijā   
1.3.  Naudas būtība un funkcijas kvantitatīvajā naudas teorijā   
2.  Naudas būtība un funkcijas nākotnē   
  Izmantotā literatūra   
Фрагмент работы

Nauda – viens no pasaules sabiedrības fenomeniem, kas attīstījies līdz ar laiku. Nauda ir kļuvusi par neatņemamu sabiedrības pastāvēšanas līdzekli. Tā ir nostabilējusies un pilda savas funkcijas. Jāatzīst, ka naudai ir ļoti daudz funkciju. Katrs cilvēks naudai piedēvē savu funkciju un nozīmi. Ja runa ir par autora domām, tad naudai nav nekādas nozīmes un vērtības. Nauda ir tikai izdomāts produkts uz ko balstās visa pasaule.
Referātā tiek aprakstītas naudas izcelšanās teorijas dažādās naudas teorijās un laika posmos. Tiek aplūkots, ekonomistu izteikumi un salīdzinājumi par naudu. Ir ļoti daudz izteikumi par naudas nozīmi, attīstību un nozīmi.
Referātu noslēdzot autors ir devis savu viedokli. Par to, kāda nauda sagaidāma nākotnē. Kas mainīsies, kāda nauda kļūs pasaulē par noteicošo, kāda būs naudas vērtība un nozīme mūsdienu pasaulē.
Izanalizēt naudas attīstību, tas bija uzdevums, ko uzstādīja un atrisināja tikai Markss. Daudzi ekonomisti analizēja naudas būtību, tomēr viņi nespēja izprast un izskaidrot naudas būtību. Viss sacītais rāda, ka naudas rašanās ir preču saimniecības attīstības un tās pretrunu pieauguma rezultāts.
Naudas rašanās un būtības izskaidrojums ir viens no Karla Marksa zinātniskajiem nopelniem. Markss atklāja ne tikai naudas izcelšanos, bet arī tās sociāli ekonomisko būtību. Mūsdienās naudu pielīdzina precei, kas savā ziņā arī ir prece. Tā ir prece, ar kuras palīdzību sabiedrība norēķinās par pakalpojumiem. Tā ir prece, kuru ir pieņēmusi sabiedrība un attīstoties ekonomikai nauda ir kļuvusi par neatņemamu sastāvdaļu ik viena cilvēka dzīvē un ikdienā. Citi apgalvoja, ka nauda ir ļaužu apzināts vienošanās rezultāts. Pastāvēja arī uzskats, ka zelts un sudrabs pēc savas dabas ir nauda neatkarīgi no sabiedrisko attiecību rakstura. Neviena no minētajām teorijām zinātniski neizskaidroja naudas kā ekonomiskas kategorijas būtību. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация