Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:546579
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
  SODA JĒDZIENS    3
  NAUDAS SODS KĀ VIENS NO SODA VEIDIEM    4
  NEDAUDZ NO NAUDAS SODA VĒSTURES    4
  NAUDAS SODS KĀ ADMINISTRATĪVAIS SODS    4
  NAUDAS SODA UZLIKŠANA    6
  GADĪJUMI, KAD NAUDAS SODU DRĪKST UZLIKT PĀRKĀPUMA IZDARĪŠANAS VIETĀ    7
  PROBLĒMAS, KAS SAISTĪTAS AR NAUDAS SODA IEKASĒŠANU PĀRKĀPUMA IZDARĪŠANAS VIETĀ    7
  PAR NAUDAS SODA PIEDZIŅU UN IZPILDI UZ VIETAS    9
  LITERATŪRAS SARAKSTS    11
Фрагмент работы

Vispirms man vajadzētu apskatīt kad šis institūts ir radies, kurā vietā, kāpēc utt, taču, domāju, ka par šiem apstākļiem runāt nevaram, jo tas radies kopā ar visu cilvēci kopumā. Piemēram, mātes un tēvi savus bērnus sodīja jau tad, kad nebija nedz tiesu, nedz gudrā Platona, kurš to visu pierakstītu, un tādējādi mēs uzzinātu laiku, kad šis institūts radies. Iespējams, ka soda institūts radies jau tad, kad mūsu senči runāja pavisam nesaprotamā valodā (ja tā to vispār var nosaukt). Taču, domāju, ka soda jēdziens katram ir izprotams savādāk. Tā, piemēram individulā līmenī sods pārsvarā izprotams kā atmaksa vai atriebība1. Šī, protams, nav vienīgā soda izpratne, - tā ir mainījusies visu laiku un dara to arī tagad. Aristotelis (384. - 322. g.p.m.ē.) iestājās par to, lai sodu saņemtu par noziegumā iegūtiem labumiem. Sodam tādējādi ir jāatbaida cilvēki no noziedzīgas uzvedības. Vienlaicīgi sodam jāapmierina cietušā atriebības jūtas un jādod labums sabiedrībai2. Viduslaikos izpelnīties sodu bija ļoti viegli - ja kāds kādu izārstēja, tas nozīmēja, ka ir burvis, un jāsoda sadedzinot vai apmētājot ar akmeņiem, vai kā savādāk. Mūsdienās sodam ir sava noteikta vieta - instance, kura to piespriež, nodarījumi, par kuru izdarīšanu var saņemt sodu, likumi, kuros teikts cik liels vai mazs tas var būt, utt. Tā arī ir teikts Juridisko terminu vārdnīcā: sods ir likumā, parasti panta sankcijā, valsts noteikts ietekmēšanas un piespiedu līdzeklis, ko piemēro personām, kas izdarījušas noziedzīgu nodarījumu vai citu sodāmu tiesībpārkāpumu3.
Katrs var iepazīties ar normatīvajiem aktiem, kuros tas ir noteikts. Soda piemērošanu Latvijā (uz šo brīdi) nosaka tādi tiesību akti, kā Krimināllikums, Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss un vēl daži citi. Mana referāta tēma ir “Naudas soda uzlikšana pārkāpuma izdarīšanas vietā”, tātad savā referātā par naudas sodu runāšu tikai kā par administratīvu sodu, jo kriminālsodu pārkāpuma izdarīšanas vietā piespriest nevar - to var piespriest tikai tiesa.
Runājot par administratīvā soda mērķi jāsaka, ka administratīvais sods ir atbildības līdzeklis un tiek piemērots, lai personu, kura izdarījusi administratīvo pārkāpumu, audzinātu likumu ievērošanas un sadzīves noteikumu cienīšanas garā, kā arī lai tiklab tiesību pārkāpējs, kā citas personas neizdarītu jaunus pārkāpumus. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1193096
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация