Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:821253
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.02.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Savukārt, algotnim ir pretēja nozīme. Pirmkārt, sākotnēji filmā ir 3 algotņi – divus no tiem viņš nogalina (simbolizējot iznīcību). Otrkārt, viņa galvenais mērķis ir atrast un nogalināt Bleku. Tādejādi, var uzskatīt, ka Neviens ir Bleka labā daļa, kas vēlas nodrošināt tā attīrīšanos un nonākšanas atpakaļ garu pasaulē, bet algotnis – sliktā daļa, kas iznīcina visu savā ceļā (tā reprezentējot viņa sliktos darbus) un tiecas varoņa dvēseli iznīcināt. Abi tēli reprezentē tā iekšējo cīņu par savu būtību.
Filmas izskaņā, Bleks (nosacīti) nonāk galamērķī – viņš ir ticis laivā un tiek iestumts jūrā. Attālinoties no krasta, viņš redz Neviens un algotnis nošauj viens otru (jāpiemin, darbība ir sinhrona un veids, kā tie pakrīt, ir identisks), bet varonis mirst. Šis ceļojuma posms ir galā – dvēsele tiek nogādāta otrā pusē, Nevienam izvedies sasniegt tā mērķi. Lai vai kā, abi šie tēli savu lomu naratīvā ir izpildījuši, tādēļ tie mirst. Pietam, to abu – labā un ļaunā – nāve reprezentē arī paša Bleka nomiršanu.
Kā jau minēts, filma beidzas, varonim nesasniedzot otru pusi, kaut arī ceļojums šķietami ir beidzies. Džārmuša filmās nepiesaistība jeb atsvešinātība ir raksturīga un, arī “Dead Man” tas izteikti novērojams. Lai gan tas ir uzskatāms visas filmas garumā, īpaši izceļas beigu aina – Bleks ir nonācis galā, taču tāpat netiek radīta piederības, atpestīšanas izjūta. Naratīvs beidzas, nesasniedzot varoņa atbrīvošanu no ciešanām.
.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация