Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:348835
 
Оценка:
Опубликованно: 12.12.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads   
1.  Kas ir dzirde   
2.  Kā strādā auss   
3.  Nedzirdība   
3.1.  Dzirdes traucējumu iemesli   
3.2.  Dzirdes traucējumu veidi   
4.  Metodes kā nedzirdīgie bērni apgūst saziņas iespējas   
4.1  Dzirdes un runas treniņš   
4.2.  Divvalodības- divkultūras pieeja   
4.3.  Orālā metode   
4.4.  Pilnīgās komunikācijas metode   
5.  Dzirdes aparāts   
6.  Ieteikumi sarunās ar nedzirdīgajiem   
7.  Fakti, ko der zināt par nedzirdību   
Фрагмент работы

IEVADS
Šī referāta tēma ir Nedzirdība. Šo tēmu izvēlējos, jo pēdējā laikā esmu ievērojusi cilvēkus ar dzirdes problēmām un vienmēr ir šķitis interesants veids kā viņi sazinās. Vēlējos par to ievākt vairāk informācijas,kas man arī izdevās.
Manuprāt, lai varētu izskaidrot, kas ir nedzirdība sākotnēji ir jāaplūko jautājumi kā: kas ir dzirde un kādas darbojas auss?. Tas arī tika darīts. Tālākā referāta gaita aplūkoju jautājumus kā: kas ir nedzirdība?; tās rašanās iemesli; metodes kādā cilvēki sazinās; to plusi un mīnusi, kā arī ieteikumi un fakti, ko vajadzētu zināt satiekot nedzirdīgu personu.
Darbs sastāv no vairāku avotu analīzes. Daudz noderīgas un interesantas informācijas apkopojumu esmu guvusi no Latvijas nedzirdīgo savienības laikraksta "kopsolī" izdotās grāmatas "Sabiedrībai par nedzirdību" un Daces Uzores grāmatas:"Rokasgrāmata nedzirdīgu un vājdzirdīgu bērnu vecākiem". Kā arī referāts iekļauj informāciju no interneta vietnēm: www. dzirde.lv; www.lns.lv.
Varu apgalvot, ka šī tēma ir ļoti interesanta un visas informācijas apkopošana noteikti neietilptu referāta formātā, tāpēc centos veidot sakopotu konspektu, kas noderētu manā profesijā. Lielākais secinājums pie kura nonācu šī darba izpētes laikā ir: "Nedzirdība ir jauna kultūrvide, kura vel jāatklāj."

1. KAS IR DZIRDE?
Dzirde ir viena no būtiskākajām cilvēka maņām. Tā darbojas nepārtraukti visa mūža garumā. To nevar ne izslēgt, ne atpūtināt, tāpēc jau kopš dzimšanas ir jādomā par savas dzirdes funkcijas saudzēšanu.
Dzirdei ir ļoti liela loma cilvēka dzīvē, jo dzirdei piemīt apkārtni raksturojoša, brīdinoša funkcija. Tas mums palīdz noteikt, kas atrodas mums visapkārt un daudz dažādas skaņas, kas brīdina mūs par iespējamām briesmām un liek mums būt uzmanīgiem.
Dzirde – tas ir bioloģisko norišu kopums, ar kurām notiek periodisku paša ķermeņa vai apkārtējās vides svārstību uztvere un analīze. Šo funkciju mums nodrošina pāra maņu orgāns – auss.
Auss savukārt sastāv no trīs daļām – arējās, vidējās un iekšējās auss – caur kurām dažādu fizioloģisko procesu rezultātā rodas dzirdes sajūta. Tātad auss ir dzirdes analizators. Cilvēka auss spēj uztvert skaņas frekvenču diapazonā no 16 līdz 20 000 HZ (hercu).

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация