Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:402743
 
Оценка:
Опубликованно: 28.04.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

Nekustamā īpašuma īpašumtiesību reģistrācija Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Slovākijā un Austrijā
Pēc Doing Business 2009 autoru rīcībā esošās informācijas, kas iegūta no Latvijas ekspertiem, nekustamā īpašuma īpašumtiesību pārreģistrēšana, pārdodot būves un zemi vienotā paketē divu uzņēmējsabiedrību starpā Rīgā, prasa 50 dienas un tā izmaksā ap 2% no īpašuma vērtības.
Kaut arī procedūras izmaksu ziņā Latvija izskatās vidēji labi uz savu reģionālo konkurentu un kaimiņu fona, nepieciešams samazināt procedūru skaitu un kopējo ilgumu, lai uzlabotu Latvijas reitingu Doing Business 2010. Piemēram, Norvēģijā un Zviedrijā īpašuma reģistrēšanai nepieciešama 1 procedūra, Lietuvā – 2, Somijā – 3, Polijā un Dānijā – 6. Īpašuma reģistrēšanai nepieciešamais kopējais laiks Zviedrijā ir 2 dienas, Lietuvā un Norvēģijā – 3 dienas, Somijā – 14 dienas, Dānijā – 42 dienas (skat.1.attēlu).
2009. gadam sākoties, Latvija ieņem salīdzinoši zemāku vietu īpašuma reģistrēšanas (77. vieta) jomā, šajā jomā Latvija visvairāk atpaliek no kaimiņvalstīm.
2009. gadā Doing Business indeksa autori īpaši atzīmē divas Latvijas veiktās reformas, kā vienu no tām – īpašuma reģistrēšanā. Īpašuma reģistrēšanas jomā Latvijā, sākot ar 2007. gada 18. jūniju, no Valsts Zemes dienesta vairs nav nepieciešams saņemt izziņu par nekustamā īpašuma kadastrālo vērtību darījumos ar īpašumiem, kas ir reģistrēti Zemesgrāmatā. Zemesgrāmatas darbinieki paši var pārbaudīt šo vērtību Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā. Doing Business eksperti ir izslēguši šo procedūras soli (procedūru skaits samazinājies no 8 līdz 7, un tās veikšanai nepieciešamais laiks samazinājies no 54 līdz 50 dienām), un Latvija Doing Business indeksa īpašuma reģistrēšanas rādītājā šogad, salīdzinot ar pagājušo gadu, ir pacēlusies par 14 vietām no 91. vietas uz 77. vietu pasaulē.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1111222
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация