Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:836594
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.02.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Secinājumi un ieteikumi
Salīdzinot nekustamā īpašuma nodokli Latvijā un Vācijā jāsecina, ka tie ir ļoti atšķirīgi. Latvijā nekustamā īpašuma likme nevar pārsniegt 1.5% robežu, taču Vācijā tā var pārsniegt pat 3.5% robežu, ko ietekmē īpašuma nolietojums (vecums), tā atrašanās vieta, izmantojamība u.c. Vācijā nekustam īpasuma nodoklim ir vairāki paveidi- nekustamā īpasuma nodoklis iegādājoties īpašumu, īpašuma nodoklis, pēc būtības tāds, kādu mēs to saprotam, nekustamā īpašuma nodoklis par ienākumu ieguvi no īpašuma, piemēram par izīrēšanu un nekustamā īpašuma nodoklis par īpašnieku maiņu (piemēram, pārdodot īpašumu).
Gan Latvijā, gan Vācijā nekustamā īpašuma nodokļa apmēru ietekmē pašvaldība, kuras teritorijā īpašums atrodas. Pašvaldība ir tiesīga noteikt nodoklim piemērojamo likmi. Abās apskatītajās valstīs nekustamā īpašuma nodoklis tiek iemaksāts pasvaldības budžetā.
Izanalizējot nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanas praksi Latvijā ir izveidojušies atsevišķi ieteikumi, kas varētu radīt pozitīvas izmaiņas šī nodokļa piemērošanā. Nekustamā īpašuma nodokļa likmei, manuprāt vajadzētu būt atkarīgai ne vien no īpašuma kadastrālās vērtības, bet arī no īpašnieka mantiskā stāvokļa. Šim nolūkam Valsts Zemesgrāmatai un Valsts ieņēmumu dienestam vajadzētu izveidot kopīgu datubāzi. Tāpat domāju, īpašniekiem, kas pienācīgi neuztur savu īpašumu (piemēram aizaugušas lauksaimniecībā izmantojamās zemes) vajadzētu palielināt nodokļa apmēru. Protams šeit iestrādājami izņēmumi, piemēram, gados veci cilvēki, kas fiziski nespēj uzturēt pienācīgu kārtību. Tāpat nodoklis nosakām lielāks būtu tiem īpašumiem, kuros kādā veidā tiek nodarīts kaitējums dabai. (piemēram īpašums gar krasta zonu, kura izmantosanas rezultātā tā tiek noārdīta).

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1329859
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация