Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:782582
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.11.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Neliels nākotnes redzējums - 2013. gadā ievērojams kadastrālās vērtības kritums - par 15% - gaidāms rūpnieciskajā ražošanā izmantotajai zemei, turpretī par 6% tā pieaugs lauksaimniecībā izmantotajai zemei. Kopumā valstī kadastrālās vērtības zemei nākamgad samazināsies par 0,4%, bet ēkām - par 2,1%, tas izriet no nule Ministru kabineta (MK) apstiprinātajiem Noteikumiem par kadastrālo vērtību bāzi 2013. gadam. Lauku nekustamo īpašumu grupā izmaiņas paredzētas visās pašvaldību lauku teritorijās, informē Valsts zemes dienests (VZD).
Attiecībā uz lauku zemēm VZD skaidro, ka, analizējot kadastrālo vērtību un darījumu cenas, secināts - šādu zemju kadastrālās vērtības ir vidēji par 25 - 30% zemākas nekā nekustamā īpašuma tirgus darījuma cenas. Tādējādi bāzes vērtības paaugstinātas vidēji par 10%. Būtiskākās izmaiņas veiktas ražošanas objektu vērtību bāzē - izstrādāts jauns vērtību zonējums, jo, salīdzinot ar 2007. gadu, pieprasījums pēc ražošanas objektiem ir krasi samazinājies. Tagad ir izdalītas jaunas 247 zonas (2013.gadā kopā ir noteiktas 1030 zonas). Zonu skaits pieaudzis lielajās pilsētās: Rīgā noteiktas 42 jaunas zonas (kopā 81), Jūrmalā 11 zonu vietā izdalītas 34 vērtību zonas. Zemes bāzes vērtības uz 2013.gadu ražošanas objektu īpašumu grupā samazināsies ceturtajā daļā zonu, attiecīgi samazinot arī īpašumu kadastrālās vērtības. Atsevišķās zonās ir arī neliels vērtību pieaugums. Ražošanas ēku bāzes vērtības izmaiņas skārušas mazāk - samazinājums skar ~ 8 % vērtību zonu, uzskaita VZD.
Jāatgādina, ka no nākamā gada pašvaldībām būs tiesības noteikt nodokļa likmi 0,2 - 3% koridora robežās.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация