Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:227477
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.02.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Apdrošināšanas raksturojums    5
1.1.  Apdrošināšanas attīstības vēsture    5
1.2.  Apdrošināšanas attīstība Latvijā    7
1.3.  Apdrošināšanas jēdziens un būtība    11
2.  Nelaimes gadījumu apdrošināšanas organizācija Latvijā    13
2.1.  Nelaimes gadījumu apdrošināšanas būtība    13
2.2.  Apdrošināšanas kompāniju piedāvājumu salīdzināšana    17
2.3.  Nelaimes gadījumu apdrošināšanas process    22
2.4.  Nodokļu atvieglojumi    25
3.  Nelaimes gadījumu apdrošināšanas priekšrocības un trūkumi    31
  Secinājumi un priekšlikumi    32
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    35
Фрагмент работы

Stabils apdrošināšanas tirgus ir būtisks jebkuras veiksmīgas ekonomikas struktūras komponents; pierādījumus šim apgalvojumam var atrast daudzās pasaules valstīs. Tas, ka par apdrošināšanu runā daudz mazāk nekā par citām finansu struktūrām, piemēram, bankām, neatspoguļo apdrošināšanas reālo nozīmi. Daudzi no tiem, kas raksta par ekonomikas vēsturi un apdrošināšanas vēsturi, atzīmē saikni starp stabilu apdrošināšanas tirgu un ražošanas attīstību. Amerikāņu autori Mērs un Komaks (Mehr, Commack), kas raksta par apdro­šināšanas jautājumiem, savā grāmatā "Apdroši­nāšanas principi" norāda, ka Lielbritānijas izvir­zīšanās vadībā pasaules tirdzniecības sfērā, un tas, ka attiecīgajā laika periodā tur bija arī labi organizēta ugunsnelaimju apdrošināšana, nav nejauša sagadīšanās.
Apdrošināšanas mērķis ir segt noteikta riska radītos finansiālos zaudējumus. Šī fakta apzināšanās rada miera un drošības sajutu. Šis aspekts ir svarīgs ne tikai privātpersonām, kad tās apdrošina transporta līdzekli, māju, mantu u. tml., bet arī ražotājiem un tirgotājiem.
Kaut arī apdrošināšana kā finansu tirgus dalībnieks Latvijā ir pastāvējusi jau no neatkarības atgūšanas sākuma, tikai pēdējo gadu laikā izjūtama šīs finansu nozares dinamiska attīstība. Ja tādi apdrošināšanas veidi kā ēku apdrošināšana pret ugunsnelaimēm, autotransporta apdrošināšana pret zādzībām un avārijām, kā arī nelaimes gadījumu apdrošināšana ir pazīstama no “padomju laikiem”, tad šodien var minēt daudzus jaunus apdrošināšanas veidus, kuras piedāvā Latvijas apdrošinātāji. Apdrošināšanas sabiedrību piedāvāto pakalpojumu klāsts aug no gada uz gadu un klientiem tiek piedāvātas visdažādākās iespējas, visdažādākajās jomās.
Apdrošināšana, tāpat kā jebkurš cits uzņēmējdarbības veids pakļauts tirgus pamatlikumam - pieprasījums nosaka piedāvājumu. Tādejādi pats apdrošināšanas bizness atkarīgs no sabiedrības maksātspējas līmeņa un no uzticēšanās apdrošināšanas sabiedrībām. Ir ļoti svarīgi panākt to, lai sabiedrība saprastu, ka apdrošināšanas bizness daļēji nosaka sabiedrības stabilitāti un tas ir atkarīgs ne tikai no iedzīvotāju maksātspējas, bet arī no likumdošanas un kontrolējošo struktūru darba.
Kaut gan atsevišķu firmu neveiksmīgā finansiālā darbība negatīvi iespaido apdrošināšanas sfēras attīstību, tomēr, apdrošināšanas biznesam ir liela loma Latvijas tirgus ekonomikā un tas attīstās ļoti strauji. Apdrošināšanas prēmiju apmērs ir audzis, kā arī audzis ir noslēgto līgumu skaits.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1161024
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация