Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:227070
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.01.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

Ārzemnieku nelikumīgā nodarbinātība LR
Valsts robežsardze ir tā institūcija, kas veic kontroli par ārzemnieku uzturēšanos Latvijas Republikā, tai skaitā ārzemnieku nodarbināšanu.
Saskaņā ar Valsts robežsardzes datiem 2008. gadā par strādāšanu bez darba atļaujām Latvijā aizturēta 141 persona, turklāt visvairāk starp tām bijuši Lietuvas pilsoņi – 111. Latvijā 2008. gadā nelegāli strādājuši arī 19 Indijas pilsoņi, seši Uzbekistānas pilsoņi, trīs Polijas pilsoņi, kā arī viens Bulgārijas un viens Ziemeļkorejas pilsonis. Kopumā Valsts robežsardzes Imigrācijas dienesta darbinieki valsts iekšienē 2008. gadā aizturējuši 394 ārzemniekus, tai skaitā 141 par strādāšanu bez darba atļaujas un 253 par uzturēšanās un vīzu režīma pārkāpumiem.
Saskaņā ar Valsts darba inspekcijas sniegto informāciju vislabākā sadarbība Valsts darba inspekcijai ir ar Valsts ieņēmumu dienestu un Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru. 2007.gadā Valsts darba inspekcijas amatpersonas kopīgi vai pēc saņemtās informācijas no Valsts ieņēmumu dienesta, apsekojušas 1102 uzņēmumus (uzņēmējsabiedrības), kur konstatēti darba, darba drošības un darba higiēnas pārkāpumi un darba devējiem izsniegti akti-rīkojumi pārkāpumu novēršanai. Atklāti 254 darbinieki, kuri strādājuši bez darba līgumu noformēšanas un par šo pārkāpumu sodīti 142 darba devēji.
Analizējot esošo situāciju tika konstatēts, ka ir nepietiekoša kontrolējošo valsts institūciju sadarbība, kā rezultātā nav savlaicīgas un operatīvas rīcības konstatēto pārkāpumu likvidēšanā.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1311362
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация