Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:605674
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads    2
2.  Globalizācijas raksturojums    3
3.  Globalizācijas tendences    5
4.  Neoliberālisma raksturojums un ietekme globalizācijas procesā    7
5.  Nobeigums    10
6.  Izmantotās literatūras saraksts    11
Фрагмент работы

Mēs dzīvojam pasaulē, kas nemitīgi attīstās un pilnveidojas. Nu jau tehnoloģiju jaunākie sasniegumi kļuvuši par mūsu ikdienu. Tādēļ, mūsdienās arī ļoti aktualizējušās tēmas, kas skar globalizāciju, jo tā ir attīstības neatņemama sastāvdaļa. Uzskatu, ka pasaules attīstība iet roku rokā ar globalizāciju un šie procesi nav nodalāmi.
Uzskatu, ka globalizācija nav viennozīmīgi vērtējama — ar pozitīvu vai negatīvu zīmi. Emocionāli raugoties uz globalizācijas procesiem, cerības par galvu reibinošu progresu mijas ar bailēm par neatgriezenisku ļaunumu. Taču, vērtējot ar vēsu prātu, globalizācija ir kā neizbēgamas zinātnisko sasniegumu un jaunu tehnoloģiju attīstības sekas. Pozitīvie iespaidi saistās ar starptautiski saskaņotiem uzņēmējdarbības pasākumiem, informācijas plūsmas pieejamību un tūrisma iespēju daudzveidību. Taču bažas ir par to, ka vara vairs nav hierarhiska, kur centrā valsts ir kā vienīgais varas objekts. Palielinoties starptautiskās birokrātijas, transnacionālo korporāciju, plašsaziņas līdzekļu un finanšu kapitāla magnātu ietekmei, globalizācija dramatiski maina varas sadalījumu. Pie negatīvajām globalizācijas iezīmēm pieskaita arī kultūras izplešanos un sablīvēšanos, kas var graut individuālo stāju.
Runājot par globalizāciju, bez ievērības nevar atstāt neoliberālismu, kas ir cieši ar to saistīts. Neoliberālismam raksturīgas tādas vērtības kā kapitāla svētums, konkurence labāka par solidaritāti. Mūsdienās aktuāls ir tieši neoliberālais globālais kapitālisms, kas nu steidzas pakļaut visus un visu. Viss, kas vēl nav ticis, tiek pasludināts par preci. Kapitāls tiek pasludināts par galveno. Lai šos procesus labāk izprastu izvēlējos rakstīt referātu par tēmu: „Neoliberālisma loma globalizācijas attīstībā- vērtības, koncepcijas, opozīcija”. Mans darba mērķis ir izanalizēt neoliberālisma būtību un ietekmi pasaules attīstībā. Vēlējos izprast tā pozitīvos un negatīvos aspektus. Referāts sastāv no ievada, nodaļas, kurā raksturoju globalizāciju, tālāk aplūkoju globalizācijas tendences. Kā nākamo būtisko jautājumu aplūkoju neoliberālisma būtību, raksturojumu un ietekmi globalizācijā. Nobeigumā apkopoju savus secinājumus.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация