Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:224765
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.12.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Frīdrihs Vilhelms Nīče (15.10.1844.g.- 25. 08.1900.g.) 19. Gadsimta vācu filozofs un rakstnieks, viens no mūsdienu ietekmīgākajiem domātājiem. Viņa mēģinājumi aizrakties līdz saknēm, kas zaļo Rietumu reliģiskajā, morāles un filozofijas kokā, dziļi iespaidu atstāja uz nākamo paaudžu teologiem, dzejniekiem un filozofiem. Savus novērojumus viņš izteica vārdos: “Dievs ir miris”, kas pēc viņa nāves (kā jau vienmēr tikai pēc tam) lika mainīt dienas ritmu daudziem Eiropā atzītiem intelektuāļiem. Kaut gan viņš bija dedzīga nacionālisma, antisemītisma un spēka politikas ienaidnieks, viņa vārds, pateicoties viņa māsai Elizabetei, tika izmantots fašismam un lietām, pret kurām viņš izjuta riebumu.
Bērnība: Frīdrihs Nīče bija mācītāja dēls. Viņš piedzima 1844. gada 15. Oktobrī Rokenē, Prūšu Saksijas ciematā. Viņa māja bija luterāņu godbijības citadele. Viņa vecāki un to priekšteči kā no tēva, tā no mātes puses, ir bijuši garīdznieku kārtas. Tie visi bija īsti kristīgi cilvēki. Viņa vectēvs pa tēva līniju bija izdevis grāmatas, kas aizstāvēja protestantismu un sasniedza garīdzniecībā superintendanta vietu; otrs vectēvs bija draudzes mācītājs laiku apvidū. Viņa tēvs, Kārlis Ludvigs Nīče, bija nelielas lauku draudzes mācītājs Rokenē. Kad Fridriham ir pieci gadi, tēvs mirst, krītot no kāpnēm. Fridrihs šo traģisko ģimenes atgadījumu diezgan sīki notēlojis savos bērnu dienu atmiņu zīmējumos. Savas dzīves pirmos gadus pavadīja mājsaimniecībā, kas sastāvēja no piecām sievietēm: māte Franciska, jaunākā māsa Elizabete, mātes māte un divas neprecētas tantes.
Bieži Frīdrihs un viņa māsa Elizabete klausījās ģimenes nostāstu, kuru tiem labprāt…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация