Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:976531
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Grāmatniecība ir saistīta ar grāmatu ražošanu, izplatīšanu, kā arī ar glabāšanu, tajā ietilpst izdevniecību darbs, poligrāfija, grāmatu māksla un grāmatu tirdzniecība, ko vieno kopīgs virsuzdevums – optimāla sabiedrības nodrošināšana ar grāmatām informācijas cirkulācijai. Grāmatniecības skaidrojums precīzi raksturo tipogrāfiju un izdevniecību darbu. Jau kopš senseniem laikiem grāmata nodrošina informācijas cirkulāciju. Par to jāpateicas izdevējiem, jo bez tiem informācijas apmaiņa nenotiktu tik ātri, kā ar grāmatu starpniecību. Grāmatas bija vienīgais informācijas avots, kas bija pieejams visai sabiedrībai. Katra valsts vēsturiski attīstījusies dažādi, līdz ar to ietekmējot grāmatu iespiešanas un izdošanas tradīcijas.
Nīderlandē grāmatu iespiešanas sākumi vēsturiski tiek saistīti ar L.Kosteru no Hārlemas (Holande). Pirmās datētās grāmatas iznāca 1473.gadā Alstā, kur strādāja T.Martens un Ī.Vestfāls. Tajā pašā gadā sāk darbu tipogrāfija Ī.Veldenera vadībā Lovenā. Tā laika svarīgs grāmatu iespiešanas centrs no 1477.–1518.gadam bija Deventera. 15.gadsimtā Antverpenē strādāja 10 tipogrāfi.
Uzvarot revolūcijā 16.gadsimtā Nīderlande kļuva par lielu grāmatu tirdzniecības centru. Pēc revolūcijas Nīderlandē, tika atcelta cenzūru Nīderlandē, Anglijā un Francijā, taču slēptā veidā tā joprojām pastāvēja. Ņemot vērā slēpto cenzūru attīstījās izdevējdarbība. Eiropā 16.gadsimtā grāmatu tirdzniecība, jau bija kļuvusi par attīstītu ražošanas sfēru. 1501.gadā grāmatas tika iespiestas 254 Eiropas pilsētās, 1120 tipogrāfijās…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация