Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
  • Nīderlandes Konstitucionālā tiesa un tās salīdzinājums ar Latvijas Republikas Satversmes tiesu

     

    Реферат10 Право

3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:401136
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.01.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
  Tiesu sistēma Nīderlandē    4
  Tiesu sistēma Latvijā    7
  Nīderlandes konstitūcija    9
  Latvijas satversmes tiesa    10
  Secinājumi    12
  Izmantotā literatūra    13
Фрагмент работы

Secinājumi
Nīderlandes konstitūcija ir pamats, kas nosaka Nīderlandes valsts organizatorisko struktūru un veido likumdošanas pamatu. Tā kā tiesu vara Nīderlandē ir ciešā saistībā ar pamatlikumiem, kas ir tās konstitūcija un ar citām valstīm noslēgti līgumi, tad tiesu vara ir pakārtota šiem noteikumiem. Salīdzinājumā ar Latvijas tiesu sistēmu var teikt, ka princips ir tieši tāds pats. Latvijā visa pamatā ir galvenais likumu kopums – Satversme, kam ir pakārtoti pārējie likumi un likumdošana. Respektīvi, nav iespējams pieņemt kādu likumu par spēkā esošu, ja tas pārkāpj Latvijas Satversmi.
Vēl varētu pieminēt, ka līdz ar Latvijas iestāšanos ES, starp Nīderlandi un Latviju darbojas ES vienotā iekšējā tirgus nosacījumi. Svarīgākie Latvijas-Nīderlandes divpusējie līgumi:
• Latvijas Republikas valdības un Nīderlandes Karalistes valdības līgums par ieguldījumu veicināšanu un savstarpēju aizsardzību (noslēgts 14.03.1994., spēkā no 01.04.1995.)
• Latvijas Republikas un Nīderlandes Karalistes konvencija par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu (noslēgta 14.03.1994., spēkā no 29.01.1995.)
• Ekonomiskā sadarbība un perspektīvas. Latvija ir ieinteresēta tirdzniecības iespēju paplašināšanā ar Nīderlandi, kā arī Nīderlandes investīciju piesaistīšanā dažādās Latvijas tautsaimniecības jomās. 2004. gada martā Nīderlandē darbību uzsāka Latvijas ārējā ekonomiskā pārstāvniecība. Perspektīvās sadarbības nozares ir kokrūpniecība, metālrūpniecība, lauksaimniecība, mašīnbūve, pārtikas rūpniecība, ķīmiskā rūpniecība.
Ņemot vērā referāta galveno uzdevumu, uzskatu, ka tas ir izpildīts, jo ir analizēts liels informācijas apjoms un ir apkopota galvenā informācija par Nīderlandes tiesu sistēmu kā arī Latvijas tiesu sistēmu un galvenajiem likumu kopumiem, kas ir hierarhijas augšgalā un, kas atbild par pārējo likumu izpildi un nosacījumiem.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1328786
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация