Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:688685
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.03.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Lai varētu spriest par vidi, tās kvalitāti, tajā noritošajiem procesiem, nepieciešams to analizēt. No otras puses, tā kā piesārņojošo vielu koncentrācijas bieži ir pat ļoti zemas, tas izvirza papildu prasības eksistējošajām analītiskās ķīmijas metodēm un bieži rada nepieciešamību izstrādāt jaunas pieejas vides analīzei. Šo uzdevumu risināšana ir vides analītiskās ķīmijas uzdevums. Lielā mērā vides sastāva analīzes iespējas nosaka komplicētas analītiskās aparatūras izmantošana, tomēr tajā pašā laikā vides sastāva analīzē tieši analītiskā procedūra ir viens no etapiem virknē:
analizējamā objekta izvēle (tā reprezentatīvums, spēja atspoguļot vidē noritošos procesus).
Darba mērķis ir sulfātjonu un nitrātjonu noteikšana dabas ūdenī. Viena no svarīgākajām lietām, kura nepieciešama cilvēkam ikdienā, ir ūdens. Atsvaidzinošs ūdens malks brīdī, kad slāpst, ūdens, ko izmantojam higiēnas un saimniecības vajadzībām. Var teikt, ka kvalitatīvs ūdens pietiekošā daudzumā nodrošina cilvēkam komforta stāvokli un rada labsajūtu. Ūdens nodrošina arī svarīgāko dzīvības procesu norisi dabā.
Dabas ūdeņi vinmēr satur zināmu daudzumu gan izšķīdusu, gan spendētu organiskās un neorganiskās izcelsmes vielu. Šīs vielas ūdenī nokļūst gan no atmosfēras, gan no agsnes, gan ūdenī esošo dzīvo organismu darbības un atmiršanas rezultāta.
Dabas ūdeņi uzskatāmi par kompleksu sistēmu, kas sastāv no daudzām ūdenī izšķīdušām vielām. Vienlaikus šīs vielas piešķir ūdeņiem īpašības, kuras nosaka izšķīdušo un suspendēto vielu mijiedarbības raksturs.
Dabas ūdenī, kas satur lielu daudzumu izšķīdusu kalcija un magnija sāļu, sauc par cietu ūdenī. Sāļi, kas nosaka ūdens cietību, nav kaitīgi cilvēka organismam, taču bieži vien pārāk liels sāļu daudzums pasliktina ūdens organoleptiskās īpašības.
Dabas ūdeņu sastāvs: Tā kā ūdenī daudzu vielu šķīdība ir ļoti augsta, tad dažādu izšķīdušo vielu saturs dabas ūdeņos var mainīties plašās robežās- no dažiem miligramiem litrā līdz pat desmitiem gramu litrā. Atkarībā no izšķīdušo vielu un jonu koncentrācijas ūdenī, tie iedalās dominējošajos, makrokomponentos un mikroelementos.
Okeānu, jūru un saldūdens ūdenstilpju ūdeņu ķīmiskais sastāvs ļoti stipri atšķiras. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1158743
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация