Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:379524
 
Оценка:
Опубликованно: 29.09.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Gan kristietība gan islams ir divas ļoti spēcīgas reliģiskās sistēmas, kuras vienlaicīgi ir arī vienas no galvenajām pasaules reliģijām. Abu sistēmu starpā valda pastāvīga spriedze un konkurences cīņa. Faktiski abām civilizācijām – Rietumu un Islama, savstarpējā mijiedarbībā ir divi risinājumi. Vai nu kāda no civilizācijām cenšas otru iznīcināt, vai arī šīs civilizācijas atrod formas, kā tās var eksistēt viena blakus otrai, nekonfliktējot. Protams ir jāatceras, ka vēl bez Rietumu un Islama civilizācijām pastāv arī citas. Visai atšķirīgs pasaules uztveres un vērtību modelis pastāv Ķīnā un Austrumāzijā. Ļoti atšķirīga civilizācija ir Indijas Hinduistu kopiena. Taču pašlaik visai bīstama situācija ir izveidojusies, mijiedarbojoties Rietumu civilizācijai un Islama civilizācijai. Kā uzskata daudzi politologi, tieši šo civilizāciju mijiedarbība noteiks kara un miera stāvokli pasaulē XXI gadsimta sākumā. Pēdējo simts gadu laikā Islama civilizācijas loma pasaulē ir ievērojami pieaugusi, ko varētu ilustrēt ar statistikas datiem. 1900.gadā kristiešu īpatsvars pasaules iedzīvotāju vidū bija 38,9%, bet islamticīgo – 13,3%. Savukārt 2000.gadā kristiešu skaits pasaulē ir sarucis līdz 28,9%, savukārt islamticīgo īpatsvars ir palielinājies līdz 15,3% no visiem pasaules iedzīvotājiem.
Šie salīdzinošie skaitļi uzskatāmi parāda, ka kristiešu skaits pasaulē jūtami samazinās, turpretī islamticīgo skaits ir palielinājies. Tomēr nevar viennozīmīgi apgalvot, ka tieši islams sāk izspiest kristietību visā pasaulē. Pēdējā gadsimta laikā ļoti strauji ir augušas arī citas reliģiskās grupas, tādas kā hinduisti, budisti un konfuciānisma piekritēji.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1218109
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация