Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:860759
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.09.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 25 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads   
2.  Džeza rašanās avoti   
3.  Afroamerikāņu mūzikas tradīcijas - džeza rašanās pamatelements   
4.  Džezs ir dzimis   
5.  Otrais džeza attīstības posms no 30.-50.gadiem   
6.  Džeza attīstība no 60 gadiem   
7.  Pārskats angļu valodā   
8.  Anketas   
9.  Anketēšanas rezultātu apkopošana   
10.  Nobeigums   
11.  Pielikumi   
12.  Izmantotās literatūras saraksts un avoti   
Фрагмент работы

Visi pasaules iedzīvotāji ik dienas sastopas ar mūziku. Ir ļoti daudzi mūzikas stili, kas pieder populārajai mūzikai, no kuriem vispazīstamākais, iespējams, ir pops un roks, taču ir arī tādi mūzikas stili, kas bijuši vēl pirms popa un roka un pieder pie populārās mūzikas. Viens no šiem popa un roka iesācējiem ir džezs (Jazz). Džeza rašanās avoti, savukārt, ir spiričuels (Spiritual), regtaims (Ragtime), blūzs (Blues), diksilends (Dixieland), svings (Swing) un bībops (Be- bop).
Vārds jazz, kas cēlies no angļu valodas, nenozīmē tikai džeza mūziku. Tā paralēlās nozīmes- mīlēšanās, muldēšana, spars, kliedzošs, spilgts un vulgārs. Taču visbiežāk vārds „džezs” tiek lietots, lai apzīmētu mūzikas žanru. Džezs ir ar specifiskiem, kaislīgiem, karstasinīgiem ritmiem un improvizāciju. Džezs ir improvizācija. Cita džeza nozīme ir orķestris, kurā galvenokārt ir pūšamie instrumenti, sitamie instrumenti un klavieres; lielos džeza orķestros ir arī vijoles, ģitāras, akordeoni un citi instrumenti, šādam orķestrim piemērota uzjautrinoša, galvenokārt deju mūzika, piemēram, regtaims.
Lai saprastu džezu, tas jāiet klausīties divtūkstoš reižu un divtūkstoš pirmajā satiksi brīnumu. Ir labi vakari un ir slikti vakari, un, labajam sākoties, vairs nejutīsi laiku. Tas paskries vēja spārniem. Improvizācija uz skatuves un publika zālē rada atmosfēru, kas laiku aiznes kustībā.
Džezs pats visu laiku ir kustībā, radies 20. gadsimtā, atrodoties visu laiku kustībā, tas izplatījies visā plašajā pasaulē. Savā kustībā tas ir mainījies. Tā aizraujošajos ritmos līdz mūsdienām „zem” tā ir izveidojušies vairāki, cits no cita dažādāki, stili, kas atšķirīgi ar savu saturu, raksturu, instrumentiem, kādi tajos tiek izmantoti, radot vienreizēju, neatkārtojamu skaņu gammu.
Mehēlija Džeksone, Pols Robsons, Ella Ficdžeralda, Semijs Rolinss, Djuks Elingtons, Mails Deiviss, Džons Skotfīlds, Keita Džareta, Čets Beikers, Pols Gonzaless, Džonijs Hodžess, Bens Vebsters, Koulmens Hokinss, Benijs Kārters, Tedijs Vilsons, Sāra Vaiena, Billijs Ekšteins, Īrvins Berlins, Skots Džoplins, Rolls Mortons, Tonijs Džeksons, Luiss Armstrongs, Džo Kings Olivers, Benijs Gudmens, Kaunts Beizijs, Džimijs Lansfords, Laionels Hemptons, Dizijs Gillspijs, Čārlijs Pārkers, Telēnijs Monks, Ornets Kolmens...
Vārdi, vārdi, vārdi.... Tik daudz to ir... Taču visu galveno izsaka mūzikas skaņas...…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1216227
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация