Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:562216
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.04.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Nodokļu evolucionēšana    4
2.  Nodokļu būtība    7
2.1.  Nodokļu veidi    9
3.  Nodokļu funkcijas    24
  Secinājumi un nobeigums    27
  Bibliogrāfija    28
  Pielikums    28
Фрагмент работы

Nodokļi mūsdienās ir ļoti aktuāla tēma. Gandrīz visas preces un pakalpojumi, kā arī jebkurš naudas ienākums cilvēkā dzīvē tiek aplikts ar nodokli.
Nodokļi ir nepieciešami posmi ekonomiskajās attiecībās sabiedrībā no valsts rašanas brīža. Valsts iekārtas forma un attīstība vienmēr tiek pavadīta ar nodokļu sistēmas reorganizēšanu. Mūsdienu civilizētā sabiedrībā nodokļi- ir valsts ienākumu galvenā forma.
Neapšaubāmi aplikšana ar nodokli jebkurā valstī nevar būt kaut kas nemainīgs tikai tāpēc, ka tas ir kroņa mehānisms, bet arī valsts politikas instruments, kas mainoties, nolemj mainīties arī nodokļu sistēmai.
Daudzi cilvēki nesaprot, ka nodokļi ir ļoti vajadzīgi gan valstij, gan arī pašiem iedzīvotājiem, tieši tāpēc cenšas izvairīties nodokļu maksāšanas. Cilvēki nesaprot, ja to nebūs valsts nevarēs pilnvērtīgi pastāvēt un attīstīties.
Tieši tāpēc tika izvēlēts temats “Nodokļu būtība un to funkcija”. Lai pati darba autore un arī citi šī darba lasītāji varētu saprast, ka nodokļi nav naudas zagšana no godīgi strādājošiem cilvēkiem, bet gan ļoti vajadzīgi maksājumi, kuri tālāk tiks izmantoti iedzīvotāju labā. Protams, arī izlasot šo darbu daudzu cilvēku domas nemainīsies, un viņiem būs pilnīga taisnība, jo katram iedzīvotājām ir tiesības uz personīgo viedokli.
Problēma: nodokļi
Temats: “Nodokļu būtība un to funkcijas”
Pētījuma priekšmets: nodokļi
Pētījuma objekts: LR sabiedrība
Mērķis: izpētīt nodokļu būtību un to funkcijas un iepazīties ar nodokļu vēsturi.
Nodoklis- ir viens no ekonomisko attiecību vissenākam formām, kura rašanas saistīta par pašām pirmām sabiedrības vajadzībām. Jau no pašas dzimšanas cilvēkiem ir noteiktas, kuras daļēji var apmierināt nodokļi, tas ir, nauda, ko iemaksā.
Nodokļu sistēma parādījās un attīstās kopā ar valsti. Nodokļi ir nepieciešamais posms ekonomiskas attiecībās sabiedrībā, un biežāk par visu, par valsts pamatienākumu. Nodokļu mehānisms tiek izmantots, lai valsts varētu ekonomiski ietekmēt uz sabiedrības ražošanu, viņa dinamiku un struktūru, uz zinātniski- tehniska progresa stāvokli. Ja valsts neievērstu nodokļus, tad arī cilvēki nevarētu apmierināt savas vajadzības, jo tā nauda, ko iemaksā nodokļu maksātāji, daļēji atgriežas pie cilvēkiem.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1195473
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация