Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:733030
 
Оценка:
Опубликованно: 28.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 13 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Nodokļu administrācija    3
  Nodokļu maksātāju atbildība    4
  Atbildība par likuma pārkāpumiem    5
  Nodokļu un nodevu jēdziens    5
  Budžets    5
  Nodokļu klasifikācija    9
  Nodokļu likmes    9
  Ienākuma nodokļi    10
  Iedzīvotāju ienākuma nodoklis    10
  Uzņēmuma ienākuma nodoklis    11
  Valsts sociālās apdrošināšanas maksājumi    12
  Nekustamā īpašuma nodoklis    13
  Dabas resursu nodoklis    14
  Izložu un azartspēļu nodeva un nodoklis    15
  Pievienotās vērtības nodoklis    16
  Akcīzes nodoklis    18
  IZMANTOTO AVOTU SARAKSTS    19
Фрагмент работы

Nodokļu politika ir komplicēts jautājums. Nestabilas vai vāji attīstītas valsts ekonomikas apstākļos (kāda patlaban ir mūsu valsts), valdībai vispirms pamatīgi jāanalizē nodokļu maksātāju maksātspēja, jānosaka iespējamā nodokļos ieņemamā naudas summa, uz kuru tad varēs balstīties un varēs ieviest valsts ekonomisko stratēģiju. Protams, ja valdība vien domā dziļi un stratēģiski, tad iedzīvotājiem šķiet, ka tā nav ieinteresēta mazāku problēmu risināšanā un bieži vien par to saņem pārmetumus un pat vēlētāju neuzticēšanos savai valdībai. Ikviens jauns nodoklis, kas tiek iekasēts, lai finansētu valsts pakalpojumus, ietekmē ekonomikas efektivitāti un nodokļu maksātājus. Bet tanī pat laikā iedzīvotāji prasa, lai nodokļi būtu godīgi. Tā vietā, lai valdība sabiedrībai izskaidrotu ekonomisko problēmu būtību un risināšanas ceļus un noteiktu savu tālāko rīcību, valstis ekonomisku problēmu risināšanai glābiņu meklē naudas aizņēmumos. Tā it kā nosargājot savu autoritāti iedzīvotāju vidū, vēl vairāk palielina valsts inflāciju un parādu slogu.
Valsts juridiskām personām, uzņēmējiem, palielinot nodokļus tā vienmēr zaudē savu autoritāti viņu acīs, jo ikviens uzņēmējs apgalvos, ka nodokļu paaugstināšana bremzē viņa saimniecisko darbību, tādējādi neļaujot attīstīties. Bet iedzīvotāji allaž žēlosies par zemo pirktspēju, savu ienākumu samazināšanos, kas izpaudīsies spriedzē, neapmierinātībā ar valdību.
Visu sabiedrību iedala grupās: pensionāri, studenti, strādnieki, bezdarbnieki, invalīdi. Atrast pareizāko, taisnīgāko un piemērotāko nodokļu piemērošanas likmi un to, cik kuram no šīm kategorijām jāmaksā, vai šķirot pēc ienākumu formas vai cilvēku piederības pie kādas no šīm grupām – tāds ir valdības uzdevums. Jo katrai valstij pašai ir jānosaka šie nodokļi un likmes, izejot no reālās situācijas valstī. Valdībai ir uzdevums – zināt, kā pieaugs budžets kādu nodokli ieviešot vai pazeminot, palielinot tā likmi un vai tas ir lietderīgi vai nav, un kādas sekas tas var radīt valsts ekonomikai nākotnē. Tā ir liela problēma un risināms uzdevums – pareizas nodokļu bāzes izvēle.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация