Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:426261
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.03.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Nodokļu likums    4
  Nodokļu veidi un to izmaiņas    5
  Nodokļu maksātāji    8
  Nodokļu kontrole    9
  Secinājumi    10
  Izmantotie avoti    11
Фрагмент работы

Secinājumi
Latvijas nodokļu sistēmu veido trīs pamatpunkti. Saema nosaka valsts nodokli un ar tiem apliekamos objektus, saskaņā ar likumu „Par nodokļiem un nodevām” un Ministru kabinetu tiek noteiktas valsts nodevas, un saskaņā ar likumu „Par nodokļiem un nodevām” tiek noteiktas arī pašvaldību nodevas un saistošie noteikumi. Latvijas Republikas likums “Par nodokļiem un nodevām” ir svarīgākais tiesību akts Latvijas Republikā nodokļu sistēmas regulējumā.
Likums arī reglamentē nodokļu noteikšanas kārtību, iekasēšanu un atmaksāšanu, nodokļu un nodevu administrācijas tiesības, pienākumus un atbildību, un nodokļu un nodevu jautājumos pieņemto lēmumu pārsūdzēšanas kārtību.
Nodokļi visu laiku tiek arī mainīti, tiek meklētas iespējas tos paaugstināt, vai ja nepeiciešams pazemināt. To ir ietekmējuši tādi faktori kā vēsture, sociāli politiskais stāvoklis un ekonomika kopumā. Tieši tādēļ nav iespējams izveidot vienotu nodokļu un nodevu sistēmu visām valstīm. Tomēr nevar nepieminēt, ka nodokļu sistēmas pamatā ir vispārpieņemto ekonomiskas teorijas par vienlīdzību, taisnīgumu un nodokļu aplikšanas efektivitātes principu bāze. Nodokļu sadalei jābūt vienādai un taisnīgai starp visiem sabiedrības sociālajiem slāņiem. Nodokļu struktūrai jāsekmē ekonomisko satbilitāti, un jākalpo par mērķi ekonomiskai izaugsmei. Nodokļu sistēmai jābūt taisnīgai, nepieļaujot patvaļīgu interpretēšanu, un tai jābūt saprotamai nodokļu maksātājiem.
Pēc 2008. un 2009.gada krīzes Latvijas ekonomiku skāra lielas izmaiņas. Ievērojamas tās bija arī nodokļu jomā, kad lai nostabilizētu ekonomiku un konsolidētu budžetu, tika pieņemti lēmumi par nodokļu celšanu, kas tajā brīdī ļoti daudziem Latvijas Republikas iedzīvotājiem bija smaga nasta, kuru pavadīja neizpratne par valdības rīcību. Tomēr tagad jau pēc gandrīz četriem gadiem varam secināt, ka uz kopējā Eiropas Savienības ekonomikas izaugsmes fona esam jau daļēji tikuši lauka no krīzes, ko bez šaubām sekmēja valdības kardinālie lēmumi par nodokļiem. Valdība apņēmusies no 2013. gada pakāpeniski samazināt darbaspēka nodokļus.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация