Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:210336
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.01.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Kopsavilkums
Veicot kopsavilkumu ir secināts, ka nodokļu iekasēšana ir ļoti būtisks faktors katrai valstij. Valsts ar iekasētajiem nodokļu līdzekļiem var nodrošināt savu darbību, sekmējot ekonomisko izaugsmi, nodrošinot valsts iedzīvotājiem labklājības līmeņa uzlabošanos.
Nodokļu maksātājs ir jebkura persona, kas veic darbības, kas pēc likuma ir apliekamas ar nodokli. Katrai personai ir jāiepazīstas ar likuma normām un jāsecina, vai ar savu veikto darbību ir jāmaksā nodokļi. Jo arī neinteresējoties, un nemaksājot nodokļus, kas pēc likuma ir bijis jāmaksā, to var definēt, kā apzinātu izvairīšanos no nodokļu nomaksas.
Katrā valstī ir sava kārtība, likumi, pēc kuriem, gan fiziskām, gan juridiskām personām ir jāvadās maksājot nodokļus. Latvijā nodokļu maksāšana kārtību nosaka likums „Par nodokļiem un nodevām”.
Autore analizējot informāciju, secina, ka ir divi nodokļu veidi, tie iedalās tiešajos un netiešajos nodokļos. Pie netiešiem nodokļiem pieskaita - PVN; Muitas nodokli, Akcīzes nodokli, jo šos nodokļus maksā patērētājs un tie jau ir iekļauti pakalpojumu/preces cenā. Pie tiešiem nodokļiem pieskaita - VSAOI; NĪN; UIN; IIN; Mikrouzņēmumu nodokli; Vieglo automobiļu un motociklu nodokli; Dabas resursu nodokli; Izložu un azarta spēļu nodokli; Elektroenerģijas nodokli, jo šos nodokļus maksā gan juridiskās, gan fiziskās personas no saviem ienākumiem.
Ļoti būtiski vai valdība var noteikt adekvātu nodokļu procentu likmi, lai veicinātu maksāt nodokļus un nesamazinātu nodokļu ieņēmumus. Valdības viens no uzdevumiem ir veidot nodokļu sistēmu tādu, lai tā būtu vienkārša (saprotama visiem dalībniekiem), elastīga, efektīva un godīga (piemēram, konkurences jomā). Nodokļiem jābūt taisnīgiem, saprotamiem. Lai valstī samazinātu ēnu ekonomiku, un palielinātu nodokļu maksātāju skaitu ir ļoti svarīgi, lai katrs indivīds būtu informēts par atbildību, kas pienākas par nodokļu pārkāpumiem.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1364292
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация