Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:322127
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.04.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Īres un nomas līgums    5
1.1.  Īres līguma būtība, saturs un noslēgšana    6
1.2.  Nomas līguma būtība saturs un noslēgšana    7
2.  Nomas un īres līguma tiesiskās sekas    8
3.  Nomas un līguma izbeigšana, uzteikums    13
  Secinājumi    17
  Izmantotā literatūra    18
Фрагмент работы

Izvēlējos šo tematu, jo mūsdienās īres un nomas līgumu slēgšana, tā pareiza noformēšana ir ļoti aktuāls jautājums. Mūsdienās nereti pārpircēji iegādājas īpašumus, lai tos vārētu izīrēt un iznomāt, tādējādi gūstot peļņu. Lai šo peļņu iegūtu maksimāli lielu, šie cilvēki bieži cenšas noslēgt īres vai nomas līgumus, kas būtu izdevīgi tikai vienpusēji, savukārt īrnieks vai nomnieks paliek pilnīgi neaizsargāts, parasti, savas nezināšanas dēļ. Darījumos ar nekustamiem īpašumiem šodien jābūt ļoti uzmanīgiem un jāpārzin normas, kas saistītas ar to tirdzniecību vai īri un nomu, visvairāk tas attiecas uz tiem, kas vēlas īrēt, nomāt un arī nopirkt. Jo pārsvarā ar šo darījumu realizēšanu nodarbojas mākleri, kuri arī grib nopelnīt un viņiem tas lieliski izdodas, nereti apejot klientu un arī saimnieku, starp citu.
Pati strādāju nekustamo īpašumu sabiedrībā, gan ar īri un nomu nenodarbojos, taču ļoti labprāt apgūtu šo sfēru, tādēļ arī izvēlējos rakstīt referātu par šo tēmu, lai papildinātu savas zināšanas par nekustamo īpašumu darījumiem.
Esmu saskārusies ar to, ka Latvijas iedzīvotājiem ir ļoti liela neuzticība nekustamo īpašumu tirdzniecības aģentiem un mākleriem, tieši pašu šo amatu pārstāvju dēļ. Tas ir ļoti skumji, jo citur pasaulē nekustamo īpašumu tirgus ir daudz sakārtotāks un iedzīvotāji nemaz paši nevēlas tērēt savu laiku, kārtojot darījumus ar nekustamiem īpašumiem un ļoti labprāt uztic šos pienākumus mākleriem. Tas ir pamatoti, jo šajās valstīs mākleriem obligāta ir augstākā izglītība, piemēram, Dānijā, lai kļūtu par nekustamo īpašumu aģentu, jābūt obligāti licencei, ko var iegūt tikai ar 7 gadu bakalaura izglītību un noteikumi šiem aģentiem ir pat stingrāki kā baņķieriem. Šiem amata pārstāvjiem perfekti jāpārzina likumdošana, hipotēku jautājumi, nekustamo īpašumu vērtēšana, ekonomika. Saprotams, ka iedzīvotājiem ir uzticība šādiem nekustamo īpašumu aģentiem un viņi nešaubās par to, ka darījumi tiks veikti godīgi un kārtīgi, jo tas ir noteikts ar likumu!
Uzskatu, ka Latvijā arī vajadzētu izveidot mākleriem atsevišķu fakultāti, piemēram LU, nevis, lai būtu labs aģents, ir jābeidz Ekonomikas un Vadības zinības, Juridiskā un vēl daža laba fakultāte. Un ar kursiem, kas tiek piedāvāti, lai iegūtu aģenta sertifikātu, ir stingri par maz. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,48 €
Комплект работ Nr. 1138466
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация