Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:591202
 
Оценка:
Опубликованно: 06.03.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Nomas un īres jēdziens    4
  Līguma forma    6
  Nomas vai īres līguma pušu statusi (statika)    10
  Dzīvojamās telpas īre    12
  Nedzīvojamo telpu noma    20
  Zemes noma    24
  “LĪZINGS”    27
  Nobeigums    29
  Izmantotā literatūra    30
Фрагмент работы

Dažādu priekšmetu, telpu un tiesību lietošanas iespējas nodrošina ne tikai to iegādi īpašumā. Ir gadīju-mi, kad noteikta lieta ir vajadzīga tikai uz laiku, tad to izdevīgāk ir iznomāt.
Latvijā tāpat ka daudzās citās valstīs juridiskas normas par īri un nomu atrodamas vairākos likumdoša-nas aktos. Centrālo vietu šo aktu vidū ieņem Civillikums. Ir speciālas normas, kas regulē dzīvojamo un nedzīvojamo telpu īri. Tā 1993. gada 16. februārī tika pieņemts likums “Par dzīvojamo telpu īri”. Neapdzī-vojamo telpu nomā jāvadās no neapdzīvojama telpu nomas tipveida līguma. 1993. gada 1. martā ir apstipri-nāts Nolikums par valsts uzņēmumu, iestāžu un organizāciju nekustamās mantas un atsevišķu ražotņu (uzņēmumu daļu) nomas līgumu reģistrācijas un uzskaites kārtību. Arī zemes noma atšķiras no kustamu lietu nomas. Lielais normatīvo aktu daudzums var radīt iespaidu, ka viss līdz sīkumam ir noregulēts. Tomēr tā nav. Likumi paredz svarīgākos jautājumus, bet pārējo izlemj līdzēji, pusēm vienojoties, tādējādi līdzējiem (pusēm) ir atstāta diezgan liela izvēles un lemšanas brīvība. Tādēļ šeit liela nozīme ir pareiza līguma noslēg-šanai. No juridiskā viedokļa viena vai otra noteikuma neiekļaušana atbilstoši likuma prasībām nepadarīs līgumu par spēkā neesošu. Civillikums dod atbildes uz daudziem jautājumiem, ja puses tos nav izlēmušas lī-gumā. Tomēr ir labāk, ja līgums detalizētāks un pilnīgāks un, protams, likumīgs.
Arvien nozīmīgāki Latvijā kļūst starptautiska rakstura darījumi, kur viena no pusēm ir ārvalstnieki vai ārvalstu organizācijas. Gandrīz visi ārvalstnieki jebkuru līgumu vēlas sastadīt un tulkot atbilstoši savas valsts tiesiskajām kategorijām un konstrukcijām. Tādēļ arī savā darbā esmu pievērsusies nomas un īres līgu-ma sīkakai analīzei.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1239600
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация