Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:680372
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ie­vads    3
  Parex ban­kas no­rē­ķi­nu kar­tes    4
  Hi­po­tē­ku ban­kas no­rē­ķi­nu kar­tes    6
  La­te­ko ban­kas no­rē­ķi­nu kar­tes    8
  Bal­ti­jas Tran­zī­tu ban­kas no­rē­ķi­nu kar­tes    9
  NORD/LB no­rē­ķi­nu kar­tes    11
  Uni­ban­kas no­rē­ķi­nu kar­tes    12
  Han­sa­ban­kas no­rē­ķi­nu kar­tes    13
  Iz­man­to­tā li­te­ra­tū­ra    15
Фрагмент работы

Ir di­vu ve­idu no­rē­ķi­nu kar­tes – kre­dīt­kar­tes un de­bet­kar­tes. Kre­dīt­kar­tes ir jeb­ku­ra kar­tī­te, ko ban­kas va­i ci­tas kre­dīt­ie­stā­des kli­ents iz­man­to, la­i no­te­ik­tā li­mi­ta ro­be­žās aiz­ņem­tos na­udu va­i pir­ktu pre­ces un pa­kal­po­ju­mus uz kre­dī­ta. De­bet­kar­tes ir jeb­ku­ra kar­te, ko ban­kas va­i ci­tas kre­dīt­ie­stā­des kli­ents iz­man­to, la­i uz sa­va rē­ķi­na eso­šās na­udas sum­mas ro­be­žās sa­ņem­tu ska­id­ru na­udu va­i pir­ktu pre­ces un pa­kal­po­ju­mus uz kre­dī­ta. Kat­ra ban­ka pie­dā­vā at­šķi­rī­gas kar­tes un ar at­šķi­rī­gām ie­spē­jām. Ban­kām var arī būt va­irā­ku ve­ida kar­tes, ku­ras tās pie­dā­vā kli­en­tam. Katrs kli­ents var iz­vē­lē­ti­es to kar­ti, kas vi­ņam li­ekas vis­la­bāk. Ir arī starp­ta­utis­kās kar­tes, ku­ras var iz­man­tot ār­pus Lat­vi­jas ro­be­žām. Ir ie­spē­jas da­būt arī al­gas no­rē­ķi­nu kar­tes. Da­žas ban­kas pie­dā­vā spe­ci­ālās kar­tes uz­ņē­mu­mi­em un pen­si­onā­ri­em, bet vi­sas ban­kas pie­dā­vā kar­tes pri­vāt­per­so­nām. Ta­bu­lā (nu­mur 1) ir pa­ra­dī­tas ban­kas un kā­das kre­dīt­kar­tes un de­bet­kar­tes tās pie­dā­vā. Vis­po­pu­lā­rā­kās no­rē­ķi­nu kar­tes ir Eu­ro­card/Mas­ter­Card, Ma­es­tro un VI­SA. No­rē­ķi­nu kar­tes ir ēr­ta un drošs no­rē­ķi­nu ve­ids, jo jeb­ku­rā brī­dī kar­tes li­eto­tā­jam līdz­i ir na­udas lī­dzek­ļi, bet pa­ti na­uda at­ro­das dro­šī­bā – ban­kā.
Ar Parex ban­kas mak­sā­ju­ma kar­tēm Te­vi sa­pra­tīs va­irāk kā 800 ban­kas au­to­mā­tos Lat­vi­jā un va­irāk kā 700000 ban­kas au­to­mā­tos pa­sa­ulē. Tu va­rē­si no­rē­ķi­nā­ti­es par pre­cēm un pa­kal­po­ju­mi­em va­irāk kā 3000 vi­etās Lat­vi­jā, kā arī 20 mil­jo­nos vi­etu vi­sā pa­sa­ulē. No de­bet­kar­tēm Parex ban­ka pie­dā­vā al­gas kar­ti ar ku­ru tu va­rē­si sa­ņemt al­gu un ci­tus mak­sā­ju­mus un ie­ska­itī­ju­mus al­gas kon­tā, kur Ta­va na­uda būs pie­eja­ma 24 stun­das di­en­nak­tī, tur­klāt na­udas iz­ņem­ša­na Parex ban­kas, BTB, Lat­vi­jas Krāj­ban­kas un Parex ban­kas (Li­etu­va) ban­kas au­to­mā­tos ir bez mak­sas. Ar VI­SA Elec­tron un Ma­es­tro al­gas kar­tēm Tu va­rē­si ie­pir­kti­es ve­ika­los Lat­vi­jā un ār­ze­mēs. Ja Tavs uz­ņē­mums ir no­slēd­zis lī­gu­mu ar Parex ban­ku, Tu va­ri sa­ņemt over­draf­tu – īs­ter­mi­ņa aiz­de­vu­mu 100% ap­mē­rā no al­gas uz­re­iz pēc kar­tes sa­ņem­ša­nas. Over­draf­ta sa­ņem­ša­na ir bez mak­sas un, to ne­iz­man­to­jot, pro­cen­ti ne­ti­ek rē­ķi­nā­ti, bet ja Tavs uz­ņē­mums vēl nav no­slēd­zis lī­gu­mu ar Parex ban­ku, Tu va­ri pār­ska­itīt sa­vu al­gu uz al­gas kon­tu ar sa­va uz­ņē­mu­ma grā­mat­ve­dī­bas starp­ni­ecī­bu.
Stu­den­tu kar­te – ja esi stu­dents, Tu va­ri bez mak­sas sa­ņemt starp­ta­utis­ku de­bet­kar­ti stu­di­ju sti­pen­di­jas sa­ņem­ša­na­i. Kon­tu ie­spē­jams pa­pil­di­nāt, pie­mē­ram, sa­ņemt pa­bal­stus va­i na­udu no ve­cā­ki­em. Tu va­rē­si ar šo kar­ti ie­pir­kti­es ve­ika­los Lat­vi­jā un ār­ze­mēs.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1193968
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация