Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:131066
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.07.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Norvēģija atrodas Eiropas ziemeļrietumos; ziemeļos to apskalo Barenca jūra, rietumos - Norvēģu jūra, bet dienvidos - Ziemeļu jūra. Austrumos Norvēģija robežojas ar Zviedriju, Somiju un Krieviju.
Norvēģijas Karalistei pieder arī uz ziemeļiem no cietzemes esošais Svalbardas salu arhipelāgs un vulkāniskā Jana Maijena sala Ziemeļatlantijas okeānā. Norvēģijas teritoriālās intereses ietver arī Antarktīdu (Pētera I sala un Karalienes Modas Zeme) un Atlantijas okeāna dienvidos - Būvetoija (Bouvetøya).
Norvēģijas vārds ir zināms no 9. gadsimta dokumentiem angļu un franču valodā, kuros šī zeme tiek saukta par Nortuagia, Norwegia, Nordweg. Vēl joprojām nav izpētīts, kad Norvēģijā ieradās pirmie iedzīvotāji, bet ir atrastas atliekas no apmetnēm, kas ir apmēram 8 - 10 tūkstošus gadus vecas, tas ir attiecināms uz akmens laikmeta agrīno periodu.
Norvēģija tika apvienota vienotā karalistē 9. gadsimta beigās. 10. un 11. gadsimtā Norvēģijas iedzīvotāji tika pievērsti kristietībai, un tādējādi veidojās arvien ciešākas saites ar Rietumeiropas kristīgo kultūru. Laika posmā no 1380. gada līdz 1814. gadam Norvēģija atradās savienībā ar Dāniju. 1814. gadā tā tika iekļauta jaunā savienībā ar Zviedriju. Savienība ar Zviedriju tika pārtraukta 1905. gadā, kad Norvēģija atkal kļuva neatkarīga valsts.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация