Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:592605
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.09.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Politiskā sistēma    4
1.1.  Norvēģijas nacionālais parlaments – Strūtings    4
1.2.  Iedzīvotāji un sociālpolitiskie procesi    4
1.3.  Uz bērniem un jauniešiem vērsta aktīva sociālpolitiska    5
1.4.  Tiesu vara    7
1.5.  Secinājumi    7
2.  Ekonomiskā sistēma un attīstības līmenis    9
2.1.  Attīstītai valstij attīstīta domāšana    9
2.2.  Pasaules Tirdzniecības organizācija    11
2.3.  Secinājumi    12
3.  Mediju sistēma    14
3.1.  Televīzijas    14
3.2.  Drukātie plašsaziņas līdzekļi    15
3.3.  Internets    17
3.4.  Secinājumi    17
4.  Nobeigums    18
5.  Izmantotie resursi    19
Фрагмент работы

4. Nobeigums
Sabiedrisko attiecību praksi ietekmējošie faktori Norvēģijā ir ļoti augsti attīstīti, lai pozitīvi ietekmētu un atbalstītu sabiedrisko attiecību praksi. Ir skaidrs, lai veidotu SA Norvēģijā, sākotnēji nepieciešams liels darbs konkrētās jomas izpētē. Autore, sarunās ar vietējiem iedzīvotājiem vairākkārtīgi dzirdēja apgalvojumu, ka daudzi, kuri vēlās veidot savu biznesu Norvēģijā, sāk ar paziņu, draugu, biznesa partneru, u.c., apzināšanu. Tas dod iespēju iegūt pilnīgāku informāciju par valsti kopumā un konkrētās jomas iespējām.
Ekonomiskā un politiskā situācija, dzimumu līdztiesība, mediju sistēma, kultūra, augstais dzīves līmenis un labklājība, veido un uztur Norvēģijas tēlu ārpus valsts, kā arī nodrošina labvēlīgu iekšējo sabiedrisko attiecību veidošanas vidi.
Ar sakārtotu iekšējo vidi Norvēģija spēj veiksmīgi veidot un uzturēt savu ārējo tēlu, ko papildina dažādas nominācijas, piemēram, miermīlīgākā valsts pasaulē, 2.vietā dzimumu līdztiesības ziņā, viena no bagātākajām valstīm. Norvēģija nav Eiropas Savienībā sastāvā, tomēr labprāt sadarbojas ar ES dalībvalstīm, kā jau tas tika minēts iepriekš.
Pēc darba autores domām, Norvēģija ir lielisks valsts ārējā tēla un starptautisko attiecību veidošanas paraugs.
Lai gan Norvēģija nav ES locekle, tomēr uztur veiksmīgas ekonomiskās attiecības ar ES dalībvalstīm, kas liecina par labi organizētām starptautiskajām attiecībām.
Autore uzskata, ka šis ir tikai minimāls ieskats Norvēģijā, jo tās attīstība liecina par nepieciešamību iedziļināties konkrētā nozarē. Šajā gadījumā to nozari, kuru pārstāv SA speciālists vai aģentūra. Ir skaidrs, ka Norvēģija ir iespēju zeme, tomēr šīm iespējām jābūt ekonomiski un idejiski pamatotām, tās ne tuvu nedrīkst būt paviršas vai vietējo gaisotni ignorējošas.
Norvēģi augstu vērtē centienus runāt norvēģiski, tāpēc, lai vērtu šīs zemes iespēju durvis, vispirms būtu nepieciešams padomāt par savām valodas zināšanām. Autore savas viesošanās laikā iemācījās tikai pāris vārdus norvēģiski, bet ar to pietika, lai kādā pasākumā izpelnītos plašu uzmanību. Tā kā autore pati ir SA speciāliste, viņa uzskata, ka tas ir neliels, bet sākums labām attiecībām ar norvēģiem. Kā jebkuru attiecību pamatā, arī SA attiecību pamatā vispirms ir cieņa pret šīs zemes iedzīvotājiem, viņu tradīciju un paražu respektēšana, cieņa pret valsts iekārtu un attīstības nostādnēm. Lai arī norvēģi dzīvo pārticībā, viņi nav pavirši vai izšķērdīgi. Ja viņi pievērš uzmanību lietai vai notikumam, tad tāpēc, ka tas viņus patiesi interesē. Tas jāpatur prātā veidojot SA šajā valstī.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1325585
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация