Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:362921
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.04.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 21 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
2.  Bērna gatavība uzsākt mācības skolā    10
  Fiziskā attīstība    10
  Emocionāli sociālā kompetence    16
  Gribas un tikumiskā kompetence    19
  Intelektuālās prasmes    23
3.  Pedagoga pedagoģiskā kompetence    29
4.  Pirmsskolas un ģimenes sadarbība – svarīgs nosacījums bērna veiksmīgai mācību darbības uzsākšanai skolā    32
  Secinājumi    35
  Literatūras saraksts    38
Фрагмент работы

Katru gadu 1.septembrī uz skolu nāk mazas meitenes un zēni, saposušies baltās blūzēs un rokās nesot krāšņus ziedu pušķus. Viņi nāk ar lielu prieku un lepnumu – es esmu skolnieks, es jau eju pirmajā klasē. Katrs cer uz interesantu skolas dzīvi un dažādām jaunām un interesantām nodarbēm.
Pirmā diena skolā liekas tik jauka – ziedi, apsveikumi, jaunas grāmatas, jaunas lietas, kas nopirktas skolas vajadzībām, jauni draugi. Bērns jauno iespaidu pārņemts, priecīgs un jūtas jau daudz lielāks un pieaugušāks. Kaut ātrāk pienāktu rīts un atkal varētu doties uz skolu!
Vecāki savus mazos skolēnus uz skolu pavada ar dažādām izjūtām. Citam šķiet, ka viņa bērnam jau skolā nekādu problēmu nebūs, jo viņš jau labi prot lasīt un rēķināt. Cits veras uz savu lolojumu ar bažām, jo lasīšana vēl tā īsti nepadodas.
Dienas skrien uz priekšu, nāk klāt jaunas grāmatas, jāpilda arī mājas darbi. Aizvien mazāk laika paliek rotaļām un izklaidēm. Turpretī mazākie brāļi un māsas, kā arī jaunākie draugi pagalmā rotaļājas un mazajam skolēnam vairs nemaz negribas sēdēt pie mājasdarbu pildīšanas.
Aizvien biežāk izskan jautājumi – vai ilgi vēl man jāiet skolā? Kad beidzot būs brīvlaiks? Rīti bieži vien iesākas ar asaru plūdiem un nevēlēšanos doties uz skolu, parādās sūdzības par vēdersāpēm, sāk sāpēt galva. Daži bērni lai izvairītos no iešanas uz skolu sāk pat izdomāt dažādus neticamus atgadījumus. Vecāki satraukti dodas uz skolu, lai noskaidrotu, kas tad īsti notiek.
Atbilde ir vienkārša, bet vecākiem bieži vien grūti izprotama. Jūsu bērns vēl nav gatavs mācībām skolā. Bet bērnam jau ir 7 gadi. Taču ne jau tikai bioloģiskais vecums nosaka bērna gatavību skolai, ir virkne citu priekšnosacījumu. Bieži vien bērni ir psiholoģiski jaunāki, kaut gan daudz informētāki dažādos jautājumos nekā viņu vecāki šajā vecumā un plašā informētībā vien nenozīmē bērnu personības attīstību. Kāds bērns gatavs skolas gaitu uzsākšanai var būt jau 5 gados, bet cits varbūt tikai 8 gados. Uzsākot skolas gaitas bērna dzīvē parādās daudz jaunu faktoru – klases kolektīvs, jauni pienākumi, dienas režīma maiņa, skolotāja personība – kas ne vienmēr ir patīkami un pieņemami. Tieši pirmajos skolas mēnešos sāk veidoties bērna attiecību sistēma ar pasauli un sevi, kā arī savstarpējo attiecību formas ar vienaudžiem un pieaugušajiem, kas nosaka turpmākās mācīšanās efektivitāti, saskarsmi un personības pašrealizēšanos skolās vidē.
Kādi tad ir šie galvenie nosacījumi, kuri ir noteicošie bērna gatavībai skolai? Kā palīdzēt bērnam iekļauties skolas vidē un nenodarīt bērnam pāri priekšlaicīgi nosēdinot viņu skolas solā?
Problēma: Bērnu psiholoģiskā vecuma neatbilstība bioloģiskajam vecumam un tās radītie mācību traucējumi, bērna vājā fiziskā attīstība, patstāvības , paškontroles trūkums, neprasme veidot sociālos kontaktus, patstāvīgi risināt konfliktus, emocionālā nenoturība.
Mērķis: Pētīt un salīdzinoši analizēt teorētiskās atziņas par pirmsskolēna gatavību uzsākt mācību darbību skolā.
Pētījuma objekts: Mācību darbība skolā.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1111271
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация