Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:760346
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.02.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 29 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Apskates jēdziens un kriminālprocesuālās prasības    5
2.  Notikuma vietas apskates jēdziens un kriminālistikas taktikas prasības    9
3.  Notikuma vietas apskates stadijas    18
3.1.  Sagatavošana notikuma vietas apskatē    18
3.2.  Vispārēja stadija    21
3.3.  Detalizētā stadija    23
  Kopsavilkums    27
  Izmantoto avotu saraksts    29
Фрагмент работы

KOPSAVILKUMS
Notikuma vietas apskate ir viena no svarīgākajām izmeklēšanas darbībām, o kuras rezultātiem lielā mērā ir atkarīgi tālākās pirmstiesas izmeklēšanas mērķtiecīgums un veiksmīgums. Ir svarīgi veikts notikuma vietas apskati efektīvi, lai tiktu savākti visi nozīmīgākie pierādījumi. Notikuma vietas apskati, atšķirībā no citām izmeklēšanas darbībām var izdarīt pirms krimināllietas ierosināšanas, tāpēc daudzos gadījumos tieši šīs izmeklēšanas darbības rezultāti ir par pamatu krimināllietas ierosināšanas.
Pēc autora domām Kriminālprocesa likuma panti, kuri nosaka apskates noteikumus, ir nepilni un tos ir jāpapildina, lai apskate notiktu savlaicīgi un kvalitatīvi, kā arī jāievēro visi noteikumi, kuri ir noteikti izmeklēšanas darbības veicējam, apskatos notikuma vietu.
Tāpēc izanalizējot prakses materiālus, normatīvos aktus, kā arī literatūru un salīdzinot to ar praksi, autors nosaka šādus secinājumus:
1) KPL 160.panta pastāv nepilnība. No kriminālprocesuāla viedokļa veicot dažu veidu apskašu ( notikuma vietas; apvidus teritorijas; telpas; transportlīdzekļa; priekšmeta; dokumenta; līķa; dzīvnieka; cita objekta vizuāla apskate) būtu nepieciešams ( obligāti ) pieaicināt jebkuru citu personu. Tieši 160.panta 1.daļa ir teikts, ka „izmeklēšanas darbības veicējs var uzaicināt apskatē piedalīties jebkuru konkrētajā kriminālprocesā iesaistīto personu”. Šīs pants nosaka, ka izmeklētais pēc savas izvēles var uzaicināt kādu citu personu. Vairākos gadījumos, sanāk tā, ka izmeklētājs apskati veic viens, bez jebkādām citām personām, tāpēc un apskates laikā, viņš var palaist garām nozīmīgos pierādījumus, nepamanīt kaut ko svarīgu apskates vietā. Tāpēc lai nodrošināt pašu izmeklētāju apskates gaitā ir obligāti pieaicināma cita persona. Tāpēc autors piedāvā KPL 160.panta 1.daļu izmainīt – „izmeklēšanas darbības veicējam ir obligāti jāuzaicina apskatē piedalīties jebkuru kriminālprocesā iesaistīto personu.” Lai notikuma vietas apskates laikā iegūtu pēc iespējas vairāk informācijas par pirmstiesas izmeklēšanā pierādāmajiem apstākļiem, procesa virzītājam, kurš apskati veic patstāvīgi, jāņem vērā arī citu notikuma vietas apskates dalībnieku, speciālistu domas un viedokļi par notikuma vietā atrodamajiem apstākļiem un objektiem.

Коментарий автора
Коментарий редакции
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1347119
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация