Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:547375
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.04.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Nolēmu, taisīt novērojumu par šo aktuālo tēmu “ Latvieši Īrijā”, taču iekļāvu ne tikai Īriju, bet arī Lielbritāniju un Vāciju. Mans mērķis ir pašai saprast – kā rīkoties, palikt Latvijā, vai doties tomēr tur, kur maksā vairāk. Kāda ir nākotne aizbraucot, paliekot, noprats kādas sekas tas atstās uz Latviju, un saprats, kā jūtas tie cilvēki, kuri ir palikuši te un kuri ir aizbraukuši – izprast viņu psiholoģisko stāvokli.
Jau ilgāku laiku mēdijos parādās tēma” Latvieši Īrijā”. Celtnieki, bārmeņi, pavāri, viesmīļi, sētnieki, aukles, uzņēmēji. Saraksts ir garš. Latvieši Īrijā ir nodarbināti visdažādākajās jomās.Gada laikā kopš ES paplašināšanās Īrijā papildus tika radīti 93 tūkstoši darbavietu. Lielāko daļu aizpilda viesstrādnieki. Tuvākajā nākotnē papildus ik gadu būs nepieciešami 30 – 40 tūkstoši viesstrādnieku. Īrijā turpinās strauja ekonomikas izaugsme. Īrijā ir daudz latviešu, taču viņi tur dzīvo starp daudziem citu valstu ieceļotājiemku cilvēki. Tā ir vēl viena Latvijas problēma. Problēmas“ Latvieši Īrijā” sakne jāmeklē tieši šeit – mazo pilsētu nepietiekamais darba nodrošinājums. Šī problēma no ģimenes, pašvaldības, reģiona problēmas pārvēršās valsts problēmā.
Visvairāk prom dodas tieši jaunie cilvēki, kuriem nav iespējas pēc vidusskolas beigšanas izglītoties augstskolās, tieši trūcības dēļ. Tā šobrīd daudziem ir vienīgā iespēja, kā dzīvot cilvēku cienīgu dzīvi. Protams izeju var atrast vienmēr, vajag tikai gribasspēku un apņēmību, taču daudzi, kuri savā dzīvē ir redzējuši tikai alhoholu, nabadzību un dažkārt pat vardarbību, bieži izvēlas vieglāko ceļu – aizbraukt strādāt uz Īriju vai citām valstīm. Taču, tas, manuprāt, ir tikai labi, jo tur cilvēki izmainās. Viņi redz citu dzīves līmeni, viņi saprot, kā dzīvot labāk – un labāk nozīmē nevis slēpt savas bēdas pudelē, bet gan pelnīt, pierādīt sevi un kļūt par kaut ko. Taču jaatdzīst, ka, kļūt par kaut ko un pierādīt sevi svešās zemēs, bez augstākās izglītības, ir diezgan pašvaki, jo tu šajās zemēs esi svešinieks, un kā ikvienas valsts interesēs ir izcelt gaismā visu savējo – arī savus strādniekus.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1196545
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация