Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:515525
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.11.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Ikvienā valstī, pilsētā, ciemā un ielā pastāv noziedzība. Nav tādas dienas, kad kaut kur nebūtu izdarīts kāds noziegums. Pieaugot naudas vērtībai un attieksmei pret to, pieaug arī ekonomisko noziegumu skaits. Daudz ir tādu cilvēku, kuri cīnās ar noziedzniekiem, bet šo viltīgo, mantkārīgo, ļauno cilvēku nekļūst mazāk. Tiek izgudrotas daudz un dažādas metodes noziedzības apkarošanai, taču kopumā izdarīto ekonomisko noziegumu skaits tomēr nesamazinās. Kas liek cilvēkiem darboties pretēji likumam, riskējot ar savu brīvību, mantu, reizēm pat dzīvību?
Pie ekonomiskajiem noziegumiem tiek pieskaitīta krāpšana, mantas piesavināšanās, kontrabanda, naudas viltošana un valsts vērtspapīru izgatavošana un izplatīšana, nelikumīgas darbības ar naudas dokumentiem, maksātnespējas pieteikuma neiesniegšana un nepatiesa pieteikuma iesniegšana, izvairīšanās no nodokļu un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas, kukuļņemšana un kredīta u.c. aizdevumu negodprātīga saņemšana un izmantošana.
Kā redzams tabulā, kukuļņemšana un krāpšana nav īpaši strauji augusi vai samazinājusies. To pašu varētu teikt arī par naudas viltošanu un valsts vērtspapīru izgatavošanu un izplatīšanu, salīdzinot pārējo ekonomisko noziegumu dinamikas. Toties kontrabanda tieši pēdējā – 2003. – gadā ir palielinājusies gandrīz par pusi. Tāpat par pusi salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu ir auguši negodprātīgie darījumi ar kredītiem un citiem aizdevumiem. Pastāvīgs pieaugums starp ekonomiskajiem noziegumiem ir vērojams maksātnespējas pieteikuma neiesniegšanā un nepatiesa pieteikuma iesniegšanā. Analizējot izvairīšanos no nodokļu maksājumiem, sākotnēji bija vērojama samazināšanās, taču 2003.gadā tā atkal palielinājās. Viskrasākās pārmaiņas vērojamas nelikumīgos darījumos ar naudas dokumentiem – pieaugums bijis samērā neliels, līdz 2003.gadā tas palielinājies vairāk kā divas reizes. Visos noziegumos salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu (2002. pret 2003.gadu) ir vērojams kāpums. Ja pirms tam bijis samazinājums, tad tagad jau pieaugums.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация