Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:915232
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.09.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    2
1.  DABAS VIDES JĒDZIENS    2
1.1.  DABAS VIDE   
1.2.  VISPĀRĒJAIS TIESISKAIS REGULĒJUMS   
1.3  KRIMINĀLTIESISKAIS ASPEKTS    11
  NOBEIGUMS    11
Фрагмент работы

Mana referāta temats ir noziedzīgi nodarījumi pret dabas vidi. Šis jautājums man šķita būtisks un aktuāls, tāpēc, ka dabas vide lielā mērā ietekmē ikviena cilvēka dzīves kvalitāti un attīstības iespējas.
Temata izvēle ir saistīta ar manu interesi par šo krimināltiesību sfēru, kas ietver sevī dabas vides drošību garantējošu tiesību normu sistēmu. Tā izpēte dod zināšanas par dabas vides nozīmīgumu likumdevēja un sabiedrības acīs.
Šī tēma skar cilvēka izvēli starp vidi un materiālajiem labumiem, kas varētu rasties nodarot kaitējumu dabai. Latvijā un pasaulē notiekošie procesi liecina, ka cilvēces attieksme sliecas par labu materiālajam un finansiālajam labumam, ne vien nesaudzējot dabas vidi, bet bieži nodarot tai neatgriezenisku kaitējumu. Tiesību uzdevums ir nodrošināt līdzsvaru starp cilvēka un dabas vides interesēm, un jāatceras, ka patiesībā dabas vides intereses ir visu cilvēku intereses, jo bez normālas dabas vides pastāvēšanas nav iespējama cilvēka pastāvēšana.
Tiesību pārkāpumi, tai skaitā noziedzīgi nodarījumi pret dabas vidi, tiek izdarīti, tāpēc atbildība par tiem ir paredzēta atsevišķā Krimināllikuma 11.nodaļā. Būtībā referāts ir tās analīze, kas ir pamata informācijas avots pētījumam, taču papildus izmantoti Krimināllikuma komentāri, shēmas, juridiskā literatūra par doto tematu un personu pieredze praktiski piemērojot konkrētās normas, lai parādītu to darbību realitātē.
Referāta plāns veidots, apskatot izmantotos jēdzienus, raksturojot referāta priekšmetu, to analizējot un nosakot tā lomu Krimināltiesībās. Izmantota aprakstošā, klasifikācijas un analīzes metode. Referāta mērķis ir tā priekšmeta – noziedzīgu nodarījumu pret dabas vidi – būtības noskaidrošana.
Galveno uzmanību, rakstot referātu, es pievērsu noziedzīgu nodarījumu pret dabas vidi sastāva analīzei, lai noskaidrotu kā tieši likumdevējs veido konkrētā nodarījuma veida jēdzienu.
Daba ir no cilvēka pastāvēšanas un darbības neatkarīga un pašpietiekama parādība, kas ir vienota sistēma un kas nosaka ar to saistītos procesus. Daba ir viss esošais, kas nav cilvēka radīts, tai skaitā arī cilvēka fiziskās un iedzimtās īpašības. Dabas vide ir dabas faktoru kopums, kas tieši vai netieši ietekmē cilvēka dzīvi un saimniecisko darbību.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация