Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:186171
 
Оценка:
Опубликованно: 28.08.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Noziedznieka personības problēma ir viena no svarīgākajām un būtiskākajām visā kriminoloģijas kursā. Šīs problēmas izpēte un kriminālo personību īpatnību noteikšana var sekmēt kriminoloģijas teorijas un prakses pilnveidošanu. Var atzīt, ka noziedzība kā sociāla parādība ir determinēta ne tikai ar sociāliem, ekonomiskiem un citiem cēloņiem, bet ir saistīta ar to personību īpatnību kopumu, kuras izdara kriminālpārkāpumus. Noziedzības cēloņi projecējas uz visu kriminālnodarījumu kopumu tieši caur noziegumu izdarījušo personu sociālajām vērtībām, pasaules uzskatu, individuālajām interesēm un vajadzībām.1
Pētījumi, kas veltīti noziedznieka personības izziņai, dod iespējas ne tikai apzināt to specifisko cilvēku grupu, kuri izdara kriminālnodarījumus, īpatnības, kas varētu būt atšķirīgas viņu sociālajās lomās, sociāli psiholoģiskajā un psiholoģiskajās iezīmēs, noskaidrot, kā veidojas noziedznieka personība, bet arī vērst uzmanību uz vienu no būtiskākajiem noziedzības novēršanas un brīdināšanas objektiem – cilvēku kā konkrētā nodarījuma subjektu. Noziegums un tā subjekts individuālā līmenī ir nozīmīgākie kriminoloģijas priekšmeta elementi.


NOZIEDZNIEKA PERSONĪBA KĀ KRIMINOLOĢISKO PĒTĪJUMU OBJEKTS.

Viens no kriminoloģisko pētījumu virzieniem ir noziegumu subjektu izziņa un to personu izziņa, kas saistītas ar kriminālo vidi. Šajos pētījumos var tikt izzināti vairāki kriminālie tipi2:
noziegumu subjekti – personas, kuras izdarījuša noziegumus, un nav noteikti apstākļi, kas izslēgtu šo indivīdu saukšanu pie kriminālatbildības (afekta stāvoklis, nepieskaitāmība, mazgadība u.c.);…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация