Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:690594
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Noziedznieka personības pētīšana vēsturiskajā skatījumā    5
2.  Noziedznieka personības jēdziens    11
3.  Noziedznieka personības pētīšana, tās uzdevumi un tajā pielietojamās metodes    16
3.1.  Noziedznieka personības izpētes metodes    19
4.  Noziedznieka personības pētīšanas pieejas    21
4.1.  Antropoloģiskā pieeja    21
4.2.  Socioloģiskā pieeja    25
  Nobeigums    28
  Izmantotās literatūras saraksts    30
Фрагмент работы

Noziedznieka personības pētīšana ir viena no nozīmīgākajām un būtiskākajām kriminoloģijas pamatproblēmām. Šīs problēmas izpēte un kriminālo personību īpatnību noteikšana var sekmēt kriminoloģijas teorijas un prakses pilnveidošanu. Autors pilnībā piekrīt, ka “bez šīs problēmas izzināšanas nevar būt sekmīgs darbs noziedzības, tās cēloņu pētīšanā, noziedzības profilakses pasākumu izdarīšanā, kā arī konkrēto noziegumu apkarošanā”1.
Konkrētus noziegumus izdara konkrētas personas, kurām ir savi uzskati ieradumi un tieksmes, tātad, šīm personām ir sava personība, tādēļ, lai veiktu visas nepieciešamās darbības sekmīgai noziegumu apkarošanai, neapstrīdami nepieciešama rūpīga un vispusīga šo personu personības izpētīšana, kas, savukārt, ir svarīgs izmeklēšanas, tiesu un soda izpildes iestāžu praktiskais uzdevums. Bez tā īstenošanas nevar būt vispusīgas, pilnīgas un objektīvas pirmstiesas izmeklēšanas, soda individualizēšanas, sekmīgas notiesātā labošanas un pāraudzināšanas.
Pētījumi, kas veltīti noziedznieka personības izziņai, dod iespējas ne tikai apzināt to specifisko cilvēku grupu, kas izdara noziegumus, īpatnības, kas varētu būt atšķirīgas viņu sociālās lomās, sociālpsiholoģiskajās un psiholoģiskajās iezīmēs, noskaidrot, kā veidojas noziedznieka personība, bet arī koncentrēt uzmanību uz vienu no būtiskākajiem noziedzības novēršanas un brīdināšanas objektiem – cilvēku kā konkrēta kriminālnodarījuma subjektu. Noziegums un tā subjekts individuālā līmenī ir nozīmīgākie kriminoloģijas priekšmeta elementi.
Noziedznieka personības problēma ir metodoloģiskās nozīmības problēma, kas pēc būtības saskaras ar zinātnēm – socioloģiju, filozofiju, psiholoģiju. Šīs problēmas izpēte atstāj lielu iespaidu uz krimināltiesībām, soda izciešanas tiesībām un noziedznieku labošanas sistēmas daudzu jautājumu risināšanā, tāpēc vispusīga to faktoru pētīšana, kas raksturo noziedznieka personību, ļauj vēl precīzāk uzstādīt un risināt jautājumus, kas ir saistīti ar krimināltiesisko normu pilnveidošanu, atrast optimālos risinājumus noziegumu sastāvu konstrukcijās un dod iespēju pareizi noteikt eksistējošās likumdošanas objektivitāti.
Apziņa par noziedznieka personības izpētes svarīgumu krimināltiesību zinātnēs pamudinājusi Autoru uz šī studija darba izveidi, ar mērķi noskaidrot, kas ir noziedznieka personība, kādi pastāv noziedznieka pētīšanas virzieni, kā tie ir izveidojušies un cik liela ir to nozīme noziedzības apkarošanā.
Lai sekmīgāk varētu sasniegt izvirzītos studiju darba mērķus, autors nolēma veidot šī darba struktūru pēc sekojoša plāna, noskaidrojot:
1) noziedznieka personības pētīšanas attīstību vēsturiskajā plānā;
2) noziedznieka personības jēdziena saturu;
3) noziedznieka personības pētīšanas būtību, saturu un tajā pielietojamās metodes;
4) noziedznieka personības pētīšanas pieejas veidus.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1201354
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация