Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:959163
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.01.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
  Pati failu sistēma    4
  NTFS priekšrocības    5
  NTFS tiesības un datu aizsardzība    7
  Literatūras saraksts    12
Фрагмент работы

3 PATI FAILU SISTĒMA
Failu sistēma ir metode failu nosaukšanai, saglabāšanai un organizēšanai datorā. NTFS failu sistēma uzlabo drošību, ļaujot šifrēt failus un mapes, kā arī ierobežot piekļuvi failiem. Tā pamatā ir drošāka, uzticamāka un labākas veiktspējas failu sistēma nekā FAT16 un FAT32 failu sistēma, ko izmanto Windows Me, 98 un 95.
Kā jau zināms, FAT failu sistēmā ir stingri noteikts, kur atrodas failu saraksts, kur ir paši faili, ka failu ieraksti sastāv no 32 baitiem (ja garš faila vārds, tad vairāk) utt. Attiecīgo failu sistēmu ir vienkārši lietot, piemēram, sarakstīt kādu programmu, kas atjauno izdzēstos failus. FAT32 failu sistēmā uz partīcijas visi klasteri tiek izteikti ar 32-bitu skaitli, respektīvi, maksimālais cietā diska izmērs var būt 2TB.
NTFS failu sistēmu veido vairāki faili (tā saucamie metafaili), no kuriem galvenais ir MFT - tas satur ierakstus par visiem failiem un direktorijām. BITMAP ir bitkarte priekš klasteriem, BOOT ir partīcijas ielādes kods utt. Respektīvi, failu sistēma sastāv no failiem, nevis kā FAT, kur attiecīgā informācija ir stingri izvietota uz diska. Arī fails kā tāds veidots savādāk. MFT katrs faila ieraksts sastāv no vairākām rindām (sauc par atribūtiem), no kurām viena ir faila parametri, cita ir faila vārds, cita ir faila dati utt.
Lai operētājsistēma varētu nolasīt disku, tai ir jāatpazīst failu sistēma. DOS un Win9x paredzēti FAT failu sistēmai, NTFS diskus šīs operētājsistēmas neatpazīst. Tāpēc vajadzīgi speciāli draiveri. Jāsaka, ka arī NTFS4 un NTFS5 ir atšķirīgas sistēmas, piemēram, Windows 2000 atpazīst tikai NTFS5 un FAT32 diskus.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация