Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:234226
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ukraina (dibināta kā Ukrainas Padomju Savienības Republika) robežojas ar Krieviju austrumos, Krieviju un Baltkrieviju dienvidos, Poliju, Slovākiju un Ungāriju rietumos, Rumāniju un Moldovu dienvidrietumos un dienvidos ar Melno jūru un Azovas jūru. Tās teritorija ir 603,700 kv.km un iedzīvotāju skaits ir 51,9 milj. Galvaspilsēta – Kijeva. Ogles, augļi, smagā industriālā tehnika ir galvenās eksporta preces. Ukrainas teritorija ir bijusi apdzīvota jau 30,000 gadus. Atrašanās vietas rezultātā Ukraina ir kā vārti uz Eiropu un tās agrā vēsture ir datēta Arābu, Grieķu, Rumāņu, kā arī Ukraiņu vēsturnieku piezīmēs.
Ukraina, kura bija zināma kā „Rus” līdz 16.gadsimtam (un no kura vārds Russia izcēlās 17gs.), kļuva par galveno politikas un kultūras centru Rietumu Eiropā 9.gs. „Rus” karaliste atrodoties Vanangu dinastijas vadībā un pateicoties tās izvietojumam Ziemeļrietumu reģionos sākot no Skandināvijas līdz Bizantijai un austrumu – dienvidos esot Eiropas tirgus ceļiem, kļuva par pasaules tirdzniecības punktu. „Rus” ietekme bija jūtama no Baltijas līdz Melnajai jūrai un no Volgas augšteces austrumos gandrīz līdz Vistela upei dienvidos. Ģimenes saites iekļuva daudzās Eiropas dinastijās. 988.g. kņazs Vladimirs adoptēja Kristianitu no Bizantijas. Ar to ieviesās baznīcas grāmatas rakstītas „Cyvillio” alfabētā, Mongolu iebrukums 1240.g. atnesa „Rus” karalistes sabrukums.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация