Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:561709
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.04.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Obligātā veselības pārbaude Darba likuma kontekstā    4
2.  Obligātā veselības pārbaude Darba aizsardzības likuma kontekstā    5
3.  Obligātā veselības pārbaude pie kaitīgiem darba vides faktoriem    7
4.  Obligātā veselības pārbaude pie īpašiem darba apstākļiem    7
5.  Obligātās veselības pārbaudes karte    8
6.  Darbinieku saraksts    9
  Secinājumi    11
  Literatūras saraksts    12
Фрагмент работы

Uzņēmumiem, kuru darbinieki pakļauti dažādu veselībai kaitīgu darba vides faktoru ietekmei, ir jānodrošina savu darbinieku veselības pārbaudes.
Taču darba devējam vispirms ir jānovērtē riska faktori, kādiem darbinieki pakļauti. Kaitīgie vides faktori sastopami ne tikai būvniecībā vai mežizstrādē, kur notiek visvairāk darba negadījumu, bet arī darbā ar datoru siltās biroja telpās.
Jau kopš 1997. gada Latvijā ir spēkā dažādi normatīvie akti, kas noteica darba devējam rūpēties par darbinieku veselības pārbaudēm, taču, ņemot vērā, ka šie dokumenti nebija izdoti saskaņā ar Darba aizsardzības likumu un Eiropas Padomes direktīvām, tad 2004. gada 8. jūnijā valdība pieņēma jaunus noteikumus Nr. 527 “Kārtība, kādā veicama obligātā veselības pārbaude”. Atbilstoši noteikumu prasībām veselības pārbaudes ir jāveic divām nodarbināto grupām: personām, kuru veselības stāvokli ietekmē (vai ietekmēs) kaitīgie darba vides faktori, un personām, kuras ir (vai tiks) nodarbinātas darbā īpašos apstākļos. Turklāt darba devējiem ir jāsastāda arī īpaši darbinieku saraksti, ņemot vērā šīs divas grupas.
Kā norāda Valsts darba inspekcija1, šīs pārbaudes nav tikai likumdevēju iegriba, bet tādas nepieciešamas, lai darba devējs noteiktu, vai darbinieka veselības stāvoklis pieļauj strādāt darba vietās, kur sastopami konkrēti darba riska faktori, kā arī lai laikus identificētu veselības traucējumus, kas radušies kaitīgo faktoru ietekmes dēļ, un konstatētu, vai cilvēkam nav attīstījusies kāda vispārēja rakstura saslimšana, kuras dēļ nodarbinātā veselības stāvoklis neatbilst veicamajam darbam. Ja laikus atklāta kaitīgo faktoru ietekme, ir iespējams izstrādāt profilakses pasākumus, nepieļaujot, lai darbinieki saslimtu, kā arī arodslimības iespējams atklāt jau sākotnējā stadijā.
Piemērus izklāstītajam materiālam ņemu no sava uzņēmuma SIA “x”, kas nodarbojas ar ūdens piegādes un kanalizācijas novadīšanas pakalpojumiem x pilsētā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация