Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:597158
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.09.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Ogista Konta dzīves gājums    5
  Socioloģija kā zinātne    10
  O. Konta darbība    12
  Secinājumi    21
  Izmantotās literatūras saraksts    23
Фрагмент работы

Kā sava socioloģijas referāta tēmu izvēlējos socioloģijas pamatlicēju Ogistu Kontu, lai labāk saprastu socioloģijas būtību un tās sākotnējo ideju, varbūt pat mazliet atšķirīgāku nekā mēs to saprotam mūsdienās.
Mūsdienās cilvēki ar vārdu socioloģija vairākumā gadījumu saprot zinātni, kas pēta sabiedrību, tās pētniecības centrā izvirzot cilvēku. Vismaz pēc maniem uzskatiem un seklajām zināšanām par šo zinātnes nozari.
Lai labāk spētu izprast sava darba materiālus ir nepieciešams jēdzienus, kas ļautu labāk izprast lasāmvielu. Apskatīšu termina socioloģijas definīciju, jo šis ir centrālais darba pieturas punkts. Socioloģijas vārdnīcā skaidrots, ka socioloģija ir sabiedrības zinātne, kurai ir daudz virzienu, taču parasti socioloģisko pētniecību interesē sociālas grupas vai citādi cilvēku kopumi un to savstarpējās attiecībās. Socioloģija sabiedrību skata plašāk nekā pārējās sociālās zinātnes kā, piemēram, antropoloģija, kas pievēršas dažādām kultūrām, vai politoloģija, kas koncentrē uzmanību uz politisko sistēmu. Socioloģijas galvenais objekts ir cilvēks. Sociālo pētījumu mērķis ir aprakstīt un izanalizēt, pētnieku interesē atklāt sociālos likumus, padziļināt izpratni par sociālām parādībām vai arī ar sava pētījuma palīdzību piedalīties sociālajās pārmaiņās.1
Savukārt, par pamatlicēju tiek uzskatīts cilvēks, kurš kaut ko aizsāk, veido pamatus sabiedriski nozīmīgai parādībai.2 Pārējos darbam svarīgos svešvārdus izpētīšu laika gaitā.
Konts, manuprāt, ir viens no 19. gadsimta ievērojamākajiem domātājiem, ļoti unikāla un interesanta personība. Viņš tiek dēvēts par „socioloģijas tēvu” un termina socioloģija izgudrotāju, pozitīvisma teorijas izstrādātāju, cilvēku, kas savā būtībā ir ļoti savdabīgs un atšķiras ar savu pasaules redzējumu.
Kā sava darba mērķi izvirzu- gūt dziļāku izpratni par socioloģijas zinātni, uzzināt vairāk par socioloģijas pamatlicēja devumu socioloģijas attīstībā.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,77 €
Комплект работ Nr. 1232302
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация