Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:368701
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.12.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ojārs Vācietis bija cīnītājs, patriots un tautas varonis, kurš mudināja to sacelties pret Padomju Sociālistisko Republiku Savienības valdību un atgūt savu senču zemi. Viņš tika sodīts, viņa dzejoļu publikācijas tika aizliegtas, tomēr dzejnieks nepadevās un atrada vārdus, kā, apejot PSRS valdības izdotos likumus, uzdrošināt latviešus. O. Vācieša spēks bija pilnīga iekšējā brīvība, ko neietekmēja nekādi brīdinājumi un spaidi. Dzīvodams laikā, kad katru personību centās iekļaut valdošās varas rāmī ar standartveida domāšanu un rīcību, viņš savu garīgo dzīvi dzīvoja savā dzejas pasaulē: „Šajā pasaulē mūs laižot, / Mūs ar vienreizības mēru mērīja. / Pasaulē nav otra tāda. / Bet, ja ir, - / Mēs kļūstam sērija”.
Ojārs Vācietis savas dzīves laikā ir sarakstījis dzejoļus, kuri apkopoti aptuveni 20 dzejoļu krājumos. Viens no tiem ir „Aiz simtās slāpes”, kuru autors izdeva 1969. gadā. Kā zināms 60. gadu beigās Latvijā valdīja Sociālisms. Visi īpašumi bija nacionalizēti, bija izveidoti kolhozi, darbojās oktobrēnu, pionieru un komjauniešu organizācijas, kuras audzināja bērnus un jauniešus sociālistiskā garā. Doma par Latvijas neatkarības atgūšanu tautas garā bija zudusi. Cilvēki strādāja, guva ienākumus, talonus mainīja pret precēm. Daļa no nu jau vecākā gada gājuma cilvēkiem saka, ka „Padomju Savienībā dzīvot nebija nemaz tik slikti. Mēs bijām paēduši, mums bija darbs un dzīvesvieta. Tomēr tagad, 21. gadsimtā mēs cīnāmies par izdzīvošanu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1139876
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация