Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:570577
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.10.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Antīko olimpisko spēļu sākums    4
  Olimpija    4
  Olimpisko spēļu norise    5
  Olimpisko spēļu nozīme    6
  Olimpisko spēļu programma    7
  Skriešana    7
  Diska mešana    8
  Šķēpmešana    9
  Tāllēkšana    10
  Laušanās    10
  pieccīņa    11
  Bokss    12
  Pankrātijs    12
  Jāšanas sacensības    13
  Antīko olimpisko spēļu pārtraukšana    14
  Nobeigums    15
  Anotācija    16
  Izmantotā literatūra    17
  Pielikums    18
Фрагмент работы

Olimpiskās spēles bija viens no svarīgākajiem pasākumiem senās Grieķijas dzīvē. Tās bija reliģisku svētku sastāvdaļa, kuri tika rīkoti par godu Zevam. Šīs spēles bija kā sporta svētki. Pateicoties Grieķiem mūsdienās notiek Olimpiskās spēles.
Savam referātam autors izvēlējās šo tēmu tāpēc, ka viņu interesē viss, kas ir saistīts ar sportu. Tā kā viņš pats nodarbojos ar sportu, autoram bija daudz jautājumu, uz kuriem viņš vēlējās saņemt atbildes. Autors savā referātā vēlējās noskaidrot šādus jautājumus: kā norisinājās Olimpiskās spēles, kur tās norisinājās, kā tika uzsākta šī lieliskā tradīcija, kādi sporta veidi tika iekļauti Olimpisko spēļu programmā, kā dažādu disciplīnu izpildījuma tehnika un ekipējums atšķiras no mūsdienām, kā tika apbalvoti uzvarētāji, kā norisinājās katra disciplīna, kāda bija Olimpisko spēļu nozīme grieķu dzīvē un visbeidzot, kāpēc tika pārtrauktas Olimpiskās spēles? Šie ir galvenie jautājumi, ko autors vēlas apskatīt savā referātā, un viņš centīsies gūt atbildes uz visiem izvirzītajiem jautājumiem.
Ikvienam grieķu jaunietim bija jāgatavojas karavīra dzīvei. Viņam bija jābūt spēcīgam veiklam, gatavam panest jebkuras grūtības, tādēļ visi jaunieši nodarbojās ar fiziskajiem vingrinājumiem. Pilsētās atradās vingrotavas un sporta laukumi – stadioni. Pastāvīgi tika rīkotas dažādas sacensības, kurās varēja piedalīties ikviens un parādīt savu spēku un veiklību. Lielākās un svarīgākās bija Olimpiskās spēles, iespējams, nozīmīgākais Hellēnisma perioda mantojums. To dzimtene ir senā Grieķija. Šīs sacensības bija reliģisku svētku sastāvdaļa. Spēles notika vairākās Grieķijas vietās, pašas plašākās notika Svētajā ielejā Olimpijā par godu Olimpa dievam Zevam. Grieķi Olimpisko spēļu rīkošanu pamato šādi: 1) viss sākās ar to, ka Zevs, uzvarējis titānus, sarīkoja dievu uzvarētāju sacīkstes, kurās Apolons uzvarēja Hermeju skriešanās sacīkstēs, bet Areju dūru cīņā, 2) valdnieka dēls Pelops sacentās ar valdnieku Enomaju par viņa meitas roku un uzvarēja, izmantojot viltību ( viņš uzpirka zirgupuišus, lai viņi Enomaja pajūgam nenostiprina iejūgu, valdnieka rati pie pagrieziena staba salūza), 3) Hērakls veica savu sesto varoņdarbu, iztīrot Eilīdas valdnieka Augeja staļļus, bet augstprātīgais valdnieks nedeva Hēraklam solīto samaksu – desmito daļu no ganāmpulka. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация